Η ΤΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΚΑΙ Η ΚΟΒ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ- ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΙΣ 21/10/2018 ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ ΛΑΣΚΑ (ΠΕΛΟΠΙΔΑ).

Στις 21/10/2018 κλείνουν 70 χρονια από τη μέρα που έπεφτε νεκρός σε ενέδρα χιτών και χωροφυλάκων του χωριού Δαύλεια Βοιωτίας, ο Παντελής Λάσκας, ο καπετάνιος Πελοπίδας, μία απ τις ηρωικότερες και θρυλικές μορφές των δύο ένοπλων αγώνων (ΕΛΑΣ-ΔΣΕ).

Γεννήθηκε στο Λουτράκι το 1915. Οταν ήταν 10χρονο παιδί, τα αδέλφια του Βασίλης και Πέτρος προσχώρησαν στο επαναστατικό κίνημα, όπου αναδείχτηκαν σε ηγετικές μορφές στην Αργολιδοκορινθία. Ο Βασίλης που σκοτώθηκε στα Γεράνεια την 1/5/42 σε σύγκρουση με όργανα των καταχτητών (χωροφύλακες) είχε από το 1930 μέχρι το θάνατο του έξι καταδίκες για την αγωνιστική του δράση και είχε εκτίσει 32 μήνες φυλακή και 24 εξορία. Ο Πέτρος, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ το 1932 στην Αργολιδοκορινθία, εκτελέστηκε στο Κούρνοβο στις 4/6/43 με την Ακροναυπλιώτικη φρουρά, σέρνοντας πρώτος το χορό. Μέχρι τότε είχε κι αυτός εννέα χρόνια φυλακή. Η αδελφή τους η Μαρίνα, δολοφονήθηκε με άγρια βασανιστήρια από Γερμανούς και ταγματασφαλίτες στο Λιγουριό της Αργολίδας αρχές Ιούνη του ’44, ως στέλεχος του ΕΑΜ.

Η σεμνότητα και ο πραγματικός κομμουνιστικός χαρακτήρας του Παντελή Λάσκα, που δοξάστηκε σαν ΠΕΛΟΠΙΔΑΣ, δεν επέτρεψαν να δημιουργηθεί θόρυβος και φασαρία γύρω από τα όνομά του. Η κοπιώδης όμως γνωριμία με το αγωνιστικό του οδοιπορικό και η ολοκλήρωση της ιστορικής του βιογραφίας, μας κάνουν να μιλάμε πλέον για ένα ηγετικό στέλεχος πλάι στα κορυφαία στελέχη της Αντίστασης, του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ. Η παλικαριά και η πολεμική του τέχνη, στάθηκαν απαράμιλλες. Ελαβε μέρος σ’ όλες τις μάχες στη Ρούμελη στο ξεκίνημα (Ρεκά, Γοργοπόταμο, Μικρό Χωριό, Κρίκελο, εκστρατεία Ζέρβα κλπ).

Ως καπετάνιος του 6ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ Αργολιδοκορινθίας, πήρε μέρος στις μάχες του Δεκέμβρη του ’44 στην Αθήνα.(Μακρυγιάννη, Μεταξουργείο, Κολωνός).

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 21/10/2018, ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ.

Αυτόνομη παρουσία θέλει να έχει το Κίνημα Αλλαγής, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η πολιτευτής του ΚΙΝΑΛ στην Κορινθία, Κατερίνα Φαρμάκη, αναφέρεται στις εκλογές για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και στο πρόσωπο το οποίο θα στηρίξει το ΚΙΝΑΛ, σχολιάζοντας τα όσα ακούγονται για το όνομα του Γιάννη Μπουντρούκα, δηλώνοντας ότι αυτή η επιλογή θα μπορούσε να λύσει τα προβλήματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ξεκίνησαν οι Κορίνθιοι την αγορά καυσόξυλων και ιδιαίτερα μετά την αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης. Όπως φαίνεται το ξύλο θα είναι η πιο κοινή λύση για την αντιμετώπιση του κρύο στα νοικοκυριά. 
Οι τιμές κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Πιο συγκεκριμένα ξεκινάνε από 70 ευρώ/κυβικό για το πεύκο και φτάνουν μέχρι 90 ευρώ/κυβικό για την ελιά.

Τα πρώτα δείγματα για την αγορά καυσόξυλων είναι ικανοποιητικά για τους εμπόρους.

Μια πολύ παλαιά ιστορία ήρθε σήμερα πάλι στο φως από τον Γιάννη Αθανασόπουλο για τα πετρέλαια της Νέας Κίου Αργολίδας.

Αποτελεσματική χαρακτήρισε ο πολιτευτής της Νέας δημοκρατίας την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη σε πληγείσες περιοχές. Στο ρεπορτάζ αναλύει όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του προέδρου της νέας δημοκρατίας στην Κορινθία.

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου - Περαχώρας Αγ. Θεοδώρων τοποθετείται για την απόχώρηση της κ. Πρωτοπαπά λέγοντας πως η κυρία Πρωτοπαπά ήταν εξαφανισμένη...

H Μαρία Πρωτόπαππα παραιτήθηκε από Αντιδήμαρχος του δήμου Λουτρακίου περαχώρας και αγίων Θεοδώρων. Σήμερα στην κάμερα του σουπερ εξηγεί και αναλύει όλα όσα συνέβησαν και τονίζει πως θα συνεχίσει να προσφέρει τα μέγιστα για τους Δημότες

Ο τιμολέων Πιέτρης επικεφαλής της παράταξης Κόρινθος 2014 2019 αναφέρεται στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Κορίνθου για την βοήθεια από το υπουργείο με 400.000 ευρώ λόγω των καταστροφών που προκάλεσε ο ζορμπάς.Δεν παρέλειψε να αναφέρει και προτάσεις που έκανε για την καλύτερη

Αυξημένη κατά περίπου 20% σε σχέση με πέρυσι η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, η διάθεση του οποίου ξεκίνησε. Βρισκόμαστε εν αναμονή της απόφασης για το επίδομα εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά

Σελίδα 1 από 246