Στο Άργος καταχειροκροτήθηκε από πλήθος κόσμου η μαθητική παρέλαση των σχολείων της πόλης.

Παρουσία του βουλευτή Αργολίδας Γ.Ανδριανού, του Δημάρχου Άργους Μυκηνών Δ. Καμπόσου, των δημοτικών συμβούλων και μελών συλλόγων αποστράτων, τα μαθητικά τμήματα και οι πολιτιστικοί σύλλογοι τίμησαν την εθνική επέτειο.

Νωρίτερα έγινε δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Πέτρου ιερουργούντος του Πρωτοπρεσβύτερου και Πρόεδρου του ΙΣΚΕ π. Γεωργίου Σελλή και στην συνέχεια έγιναν καταθέσεις στεφάνων στο ηρώο της πόλης από την πολίτικη και στρατιωτική ηγεσία, μαθητές και συλλόγους.

Να τονίσουμε πως κατά την διάρκεια των επετειακών εκδηλώσεων φουστανελοφόροι κρατούσαν τα όπλα του στρατηγού του 1821 Δημητρίου Τσώκρη, ενω ακούστηκε και το εμβατήριο «Μακεδονία Ξακουστή»…

Ιστορική Πολιτιστική Εκδήλωση για τον Ελληνισμό του Πόντου, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 19:00 στην αίθουσα τέχνης και πολιτισμού Μέγας Αλέξανδρος.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν ο Δήμος Άργους Μυκηνών, η ΚΕΔΑΜ και ο Σύλλογος Ποντίων Αργολίδας και Φίλων του Ποντιακού Ελληνισμού ¨Παναγία Σουμελά¨.

Το θέμα «Ο Ελληνισμός του Πόντου» θα αναπτύξει η κα Ευαγγελία Λεζέ Dr. Ψυχολογίας – Φιλόλογος με ιστορικές αναφορές στα γεγονότα και προβολή εικόνων. Στη συνέχεια τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου ¨Καπετάν Ευκλείδης¨ από τις Αχαρνές και του συλλόγου ¨Παναγία Σουμελά¨ από το Άργος θα χορέψουν χορούς από τον Πόντο με τη συνοδεία των παραδοσιακών οργάνων λύρας και νταούλι.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Α.-Μ
Πέτρος Διολίτσης

Με τίτλο «ΟΙ ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΕΣ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ- Ο ρόλος της γυναίκας, οι προοπτικές και οι προκλήσεις στον αθλητισμό και στην διαπολιτισμική κοινωνία του αύριο» πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018 στο Άργος, στην Αίθουσα Τέχνης & Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος» που διοργάνωσαν ο Δήμος Άργους Μυκηνών και το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου Κοινωνικής Μέριμνας και Αθλητισμού του Δήμου Άργους Μυκηνών.

Ομιλητές στην πρώτη, από σειρά εκδηλώσεων που θα ακολουθήσουν, ηταν ο Ιωάννης Δημητριάδης Ιατρός Παθολόγος Ογκολόγος, και ο συνταξιούχος Καθηγητής Φυσικής Αγωγής Ιωάννης Αποστολοπουλος.

«Η επίδραση της άθλησης στην υγεία και στην πρόληψη του καρκίνου», από τον Ιωάννη Δημητριάδη.

Ο Ιωάννης Δημητριάδης είναι Ιατρός Παθολόγος Ογκολόγος, από το Άργος. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Πατρών και έκανε Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στον τομέα της Θωρακικής Ογκολογίας. Έχει ειδικευτεί στην Θεραπεία του Καρκίνου, την Κλινική Έρευνα και την Ιατρική Εκπαίδευση και έχει σημαντική εμπειρία στους τομείς της Ιατρικής Ογκολογίας και της Γυναικολογίας καθώς και στις Ουροποιογεννητικές Κακοήθειες. Έχει εργαστεί στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Αλεξάνδρα», στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας καθώς και στο Γενικό Νοσοκομείο Άργους, όπου παραμένει ως σήμερα.

«Η θέση της γυναίκας στην κοινωνία, στον αθλητισμό και στο ποδόσφαιρο», από τον Ιωάννη Αποστολόπουλο.

Ο Γιάννης Αποστολόπουλος από το Άργος είναι συνταξιούχος Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, απόφοιτος της Εθνικής Ακαδημίας Σωματικής Αγωγής Αθηνών. Εργάστηκε σε Γυμνάσια και Λύκεια των Νομών Λακωνίας και Αργολίδας και δίδαξε ποδόσφαιρο στο ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Αθηνών και ως εισηγητής-επιμορφωτής σε σεμινάρια, επιμορφωτικά κέντρα εκπαιδευτικών και σχολές προπονητών της ΕΠΟ. Κατά τη διάρκεια της τριακοπενταετούς σταδιοδρομίας του διετέλεσε Διευθυντής στο Γυμνάσιο Προσύμνης και Προϊστάμενος του Γραφείου Φυσικής Αγωγής Νομού Αργολίδας. Έχει συγγράψει τέσσερα βιβλία με αθλητικό, ιστορικό και πολιτιστικό περιεχόμενο και με δύο επιστημονικές ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια ανέδειξε τη συμβολή του Άργους στη γένεση της Ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας και στην εδραίωση των ιερών αγώνων (Ολύμπια, Νέμεα, Πύθια, Ίσθμια). Ως αθλητής έπαιξε για πολλά χρόνια ποδόσφαιρο σε εθνικές κατηγορίες στον Παναργειακό, στη Λαμία και στη Σπάρτη. Ασχολήθηκε με την προπονητική του ποδοσφαίρου και κατά καιρούς προσέφερε τις υπηρεσίες του ως διοικητικός παράγων στον στίβο, στην πετοσφαίριση και στο ποδόσφαιρο (ΕΠΟ, ΕΠΣΑ).

Την εκδήλωση παρακολούθησε πολύς κόσμος ανάμεσα τους, ο Βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός, ο Δημαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος, ο Περιφερειακός Συμβουλος Γιώργος Γαβρήλος, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Κοινωνικής Μέριμνας και Αθλητισμου Βαγγέλης Τζαβέλας, οο Αντιδήμαρχος Δημξτρης Κρίγγος, οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δέσποινα Δαμασκηνού και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Παναγιώτης Σκούφης,ο Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Μαντζούνης, άνθρωποι του αθλητισμού, η πολιτευτής Σόνια Τάνταρου Κρίγγου κ.α.

Στην σύντομη εισαγωγική του ομιλία ο Δημαρχος Άργους Μυκηνών Δ. Καμπόσος τόνισε:

«Είναι γεγονός ότι τα δυο φύλλα είχαν άνιση μεταχείριση σε όλη τη διάρκεια της ιστορικής διαδρομής του ανθρώπινου γένους. Στο παρελθόν οι γυναίκες (εκτός από μερικές περιπτώσεις), δε συμμετείχαν στην πολιτική, στην οικονομία, στις επιστήμες, στην τέχνη, στη λογοτεχνία.

Ο ίδιος «κανόνας» ίσχυε και για τον αθλητισμό. Η πρόοδος των γυναικών στον τομέα, ήταν αργή, αφού ο αθλητισμός υπήρξε πάντα προνομιακό πεδίο δράσης των ανδρών.

Ο ρόλος της γυναίκας περιορίζεται σε δραστηριότητες μόνο γύρω από το χώρο της οικογενειακής εστίας και της εργασίας. Η ενασχόληση της με τον αθλητισμό πρόβαλλε, είτε ως πολυτέλεια, είτε ως απαγόρευση. Παρ’ όλα αυτά όμως οι γυναίκες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του μαζικού αθλητισμού.

Ο γυναικείος αθλητισμός άρχισε να αναδύεται από τα τέλη του 19ου αιώνα, όταν οι γυναίκες έγιναν περισσότερο δραστήριες κοινωνικά και πολιτικά.

Μέχρι το τέλους του 20ου αιώνα, η θέση των γυναικών στο αθλητισμό είχε σαφώς βελτιωθεί. Στην Ατλάντα, οι γυναίκες αθλήτριες έφταναν σε ποσοστό 40%. Παρόλα αυτά η συμμετοχή από χώρες της Λατινικής Αμερικής, της Αφρικής, της Άπω Ανατολής και τις ισλαμικές χώρες εξακολουθεί να είναι πολύ χαμηλή.

Μπορεί να βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα, αλλά οι γυναίκες και τα κορίτσια εξακολουθούν να παραγκωνίζονται στον χώρο του αθλητισμού. Αν και ο κλάδος υποστηρίζει θεωρητικά την ισότητα, η πραγματικότητα είναι συχνά διαφορετική: οι διοικητικοί φορείς συνεχίζουν να κυριαρχούνται από άντρες, οι γυναίκες προπονήτριες κερδίζουν συχνά λιγότερα από τους άνδρες συναδέλφους τους και τα κορίτσια έχουν περισσότερες πιθανότητες να πέσουν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης στον χώρο του αθλητισμού απ’ ό,τι τα αγόρια.

Η ισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών αποτελεί θεμελιώδη αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεσμεύθηκε, τόσο στον Χάρτη για τα Δικαιώματα των Γυναικών όσο και στη Στρατηγική για την Ισότητα Γυναικών και Ανδρών 2010-2015, να αντιμετωπίσει και να εξαλείψει το χάσμα μεταξύ των φύλων στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων.

Παρά τη σταδιακά αυξανόμενη συμμετοχή τους στον αθλητισμό, οι γυναίκες εξακολουθούν να υποεκπροσωπούνται στα όργανα λήψης αποφάσεων των αθλητικών θεσμών σε τοπικό, εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Στα πλαίσια μιας προσπάθειας μας για την καλύτερη συνεργασία ανάμεσα στα δύο φύλα, για την εξάλειψη των ανωτέρω ανισοτήτων και την καλύτερη ανάδειξη των γυναικών στην κοινωνία και στον χώρο του αθλητισμού υποστηρίζουμε, σε συνεργασία με τον Α.Ο. Φείδωνα Άργους, μια σειρά εκδηλώσεων αφιερωμένες στη γυναίκα .

Ο τίτλος παραπέμπει σαφώς σε ένα ιστορικό περιστατικό της αρχαιότητας: την παρακολούθηση των Ολυμπιακών από την Καλλιπάτειρα, κόρη του Διαγόρα. Παρόλο που οι γυναίκες δεν επιτρέπονταν στο κοινό των γυμνικών αγώνων, η Καλλιπάτειρα σπάει το κατεστημένο, διότι ήθελε να δει από κοντά τον γιο της, Πεισίροδο, να διαγωνίζεται στην πυγμαχία.

Ακόμα και τώρα στον 21ο αιώνα υπάρχουν πολλές «σύγχρονες Καλλιπάτειρες» όπως αναφερθήκαμε ανωτέρω . Είναι καθήκον μας λοιπόν ως Ν.Π.Δ.Δ. «Κοινωνική Μέριμνας και Αθλητισμός» να ακολουθήσουμε τα βήματα που προωθούν την ισότητα στην κοινωνία μέσα από το πρίσμα του αθλητισμού και των ολυμπιακών ιδεωδών, δίνοντας έμφαση στην καλλιέργεια ιδανικών, προσπαθώντας για την καλύτερη προαγωγή της ισότιμης συμμετοχής και εκπροσώπησης των δύο φύλων στο κοινωνικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι, επιδιώκοντας ενεργά την εξέλιξη μας από μια πολυπολιτισμική κοινωνία σε μια διαπολιτισμική που οραματιζόμαστε για το μέλλον .»

Ακολούθησε ενα μοναδικό χοροθεατρικό δρώμενο στα πλαίσια της εκδήλωσης τίτλο : «ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ» που σημαίνει το να γίνεται κανείς κύριος της τύχης του, ανεξάρτητος, η απελευθέρωση από τα δεσμά μιας εξουσίας. Ηχειραφέτηση της γυναίκας ήταν αποτέλεσμα μακρών αγώνων.

Η όλη εκδηλωση ηταν πρωτοβουλία του Φείδωνα Άργους με την υποστήριξη του ΝΠΔΔ Κοινωνική Μέριμνα και Αθλητισμός του Δήμου Άργους Μυκηνών και την ευγενική φιλοξενία της ΚΕΔΑ-Μ.

Πηγή: argolikeseidhseis.gr

Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018 14:32

Εκπομπή Η Πελοπόννησος Σήμερα (20/11/2018)

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή Η Πελοπόννησος Σήμερα (20/11/2018) με τον Ευθύμιο Κάππο, όπου βρέθηκε στο πλατό ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός και ο δημοσιογράφος Νίκος Φλαούνας.

Με εκπληκτική επιτυχία, στο ασφυκτικά κατάμεστο με πλέον των 500 ανθρώπων, μαθητών, νέων, Φοιτητών, ενήλικων και ηλικιωμένων ακόμα, δημοτικό θέατρο πραγματοποιήθηκε χθες 14 Νοεμβρίου η πανηγυρική έναρξη
των μαθημάτων της σχολής επιμορφώσεως οικογένειας, με πρωτοβουλία του Δήμου Κορινθίων και του Δημάρχου Κορινθίων κ. Αλέξανδρου Πνευματικού.

Το πρώτο μάθημα πραγματοποίησε η ακαδημαϊκός της ακαδημίας της Ευρώπης και καθηγήτρια παθολογίας
της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κα Ελένη Γιαμαρέλλου, με θέμα «μύθοι και αλήθειες για τα σύγχρονα εμβόλια τι πρέπει να γνωρίζουν οι ενήλικες, οι νέοι και οι μαθητές».

Υπήρξε παράλληλο εργαστήρι για τα εμβόλια και σε μαθητές από την καθηγήτρια κυρία Κανελλακόπουλου Κυριακή, καθηγήτρια παθολογίας λοιμώξεων της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Την πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση πραγματοποίησε στο Super Tv και στην εκπομπή του Ευθύμιου Κάππου «Η Πελοπόννησος ΣΗΜΕΡΑ», ο Σταύρος Ντεβές.

Ο κ. Ντεβές μέσα από την εκπομπή εξέφρασε τους λόγους που τον οδήγησαν να ασχοληθεί με τα κοινά, στον Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έχει ενταχθεί μέχρι στιγμής σε καμία αυτοδιοικητική «ομπρέλα», ωστόσο είναι ενεργός στα κοινά, καθώς πραγματοποιεί συνεχώς συναντήσεις με φορείς και σωματεία, ενώ παράλληλα δίνει το παρόν και στα Δημοτικά Συμβούλια.

Ενεργός στα κοινά και με πρόθεση να κάνει πράγματα στον Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων, ο κ. Ντεβές δείχνει να είναι ένας πολλά υποσχόμενος νέος, με πορεία στην αυτοδιοίκηση.

Στο περιβόητο θέμα που έχει απασχολήσει τις τελευταίες μέρες την πόλη της Κορίνθου σχετικά με τα αναμνηστικά στυλό Mont Blanc από πλευράς του Δήμου Κορινθίων στους ακαδημαϊκούς της Σχολής Γονέων, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μουρούτσος.

Μάλιστα δήλωσε και το εξής απίθανο! Όταν ρωτήθηκε αν έχει σκοπό να αναφέρει το συγκεκριμένο θέμα και στο Δημοτικό Συμβούλιο Κορίνθου, ο ίδιος απάντησε πως … δεν υπάρχει λόγος να το κάνει εφόσον τα δηλώνει … ευθέως (!) σε μέσα ενημέρωσης και τα βλέπει όλος ο κόσμος!! Το θεωρεί μάλλον αχρείαστο να το θέσει και στο Δημοτικό Συμβούλιο;!

Φαίνεται πως για τον κ. Μουρούτσο μία κάμερα είναι πιο άμεσος και πιο ευθύς τρόπος να απευθυνθεί σε κάποιον από το να του το πει από κοντά!

Όσο για το γεγονός ότι ανταποκρίνεται σε οποιοδήποτε κάλεσμα για να πει δυο κουβέντες;;;!! Μάλλον είμαστε η εξαίρεση, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που δημόσια ο Ευθύμιος Κάππος τον έχει καλέσει στην εκπομπή «Η Πελοπόννησος ΣΗΜΕΡΑ» και δεν έχει παρευρεθεί ποτέ! Ωστόσο προς ενημέρωση στον κ. Μουρούτσο, πάντα θα υπάρχει μία κενή καρέκλα και θα τον περιμένει να τα πει … όπως μόνο αυτός ξέρει, ευθέως, από την κάμερα του Super αυτή τη φορά.

Ξεκίνησαν οι εργασίες συντήρησης της Παλαιάς Εθνικής Οδού Κορίνθου-Άργους, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Κορινθίων. Πρόκειται για μία χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών, με τον προϋπολογισμό του έργου να ανέρχεται στις 350.000 ευρώ.

Ο Δήμος Κορινθίων συνεχίζει τα έργα τόσο στην πόλη της Κορίνθου, όσο και σε όλες τις περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής Πνευματικού, μας δίνει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Χαράλαμπος Καμπούρης.

Σελίδα 1 από 255