Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2021 15:27

ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Με ποδήλατα που φέρουν υγειονομικό εξοπλισμό οι Εθελοντές του Σώματος Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών περιπολούν σε περιοχές της μεσσηνιακής πρωτεύουσας παρέχοντας αν χρειαστεί πρώτες Βοήθειες σε πολίτες. Πρόκειται για μια δράση του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Καλαμάτας που για μια ακόμα φορά στέκεται δίπλα στην πολιτεία μέσω των αλληλέγγυων δράσεών του.

Όλο και συχνότερα τα φαινόμενα σχολικού εκφοβισμού. Στις μέρες μας, είναι πλέον γενικά παραδεκτό, ότι ο σχολικός εκφοβισμός αποτελεί μάστιγα της εποχής, αφού στην Ελλάδα του 21ου αιώνα ένας στους τρεις μαθητές έχει πέσει θύμα σχολικού εκφοβισμού. Το 24ο Δημοτικό Σχολείου Καλαμάτας συμμετέχει στην δράση «Μίλα Τώρα» από το «Χαμόγελο του παιδιού» με ένα συγκλονιστικό βίντεο στέλνει ηχηρό μήνυμα κατά του bullying, στο πλαίσιο μιας πρωτοβουλίας που από την πρώτη κιόλας στιγμή αγκάλιασαν μαθητές και γονείς της τοπικής κοινωνίας…

Σε δημόσια διαβούλευση είναι πλέον το νέο νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην αυτοδιοίκηση. Αυτές σε πρώτη φάση προσεγγίζουν την εκλογική αναφορά με το 43% να είναι το όριο εκλογής από τον πρώτο γύρο και 5 ακόμη βασικά σημεία τα οποία και προσεγγίζουμε στο επόμενο θέμα.

 Οι ενέργειες στοχευμένες σε έναν οδικό χάρτη που έχει καθοριστεί. Αυτό το θέμα όπως και εκείνο του Αθλητικού Κέντρου Διεθνών προδιαγραφών που επιδιώκεται να λάβει ρυθμό υλοποίησης αποτέλεσαν τα κύρια αντικείμενα στην συνεργασία του Βουλευτή Μεσσηνίας της ΝΔ Περικλή Μαντά με τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο.

Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2021 15:22

Rapid tests στο κέντρο της Τρίπολης

Συνεχίζουν οι Τριπολίτες να πραγματοποιούν  δωρεάν δειγματολειπτικούς ελέγχους για τον Κορωνοϊό.

Το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρέθηκε και πάλι στην πλατεία Πετρινού και πραγματοποίησε εκατοντάδες ελέγχους,με τα περισσότερα να είναι αρνητικά.

 

Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων για το 2021 από τη Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση παρουσίαζει αποκλειστικά στη κάμερα του σταθμού μας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κκ. Αλέξανδρος. 

Ο ΠΕ Κορινθίας πραγματοποιεί διάφορες ενέργειες προκειμένου ο νομός να είναι προετοιμασμένος για οποιαδήποτε φυσική καταστροφή. Περισσότερα στο ρεπορταζ που ακολουθεί                      

 Οι πολίτες δήλωσαν ότι συμφωνούν με τα σκληρότερα μέτρα ενώ ορισμένοι ανέφεραν ότι θα έπρεπε να είχαν ανακοινωθεί πολύ νωρίτερα.

Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2021 13:46

Θανατηφόρο τροχαίο στο Ναύπλιο

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στην Λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου στην συμβολή με την παραλιακή στο Ναύπλιο. Σύμφωνα με πληροφορίες η σύγκρουση των δυο οχημάτων ήταν σφοδρή.Οι δύο σοβαρά τραυματίες μεταφέρθηκαν από το ΕΚΑΒ Αργολίδας στο νοσοκομείο Ναυπλίου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του ενός από αυτούς.

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται τα ραντεβού στα οδοντιατρεία της Αρκαδίας. Αν και με μία μικρή καθυστέρηση επιτέλους εμβολιάστηκαν οι οδοντίατροι, ενώ τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη και ο εμβολιασμός των βοηθών τους. 
Οι Τριπολίτες συνεχίζουν να δείχνουν εμπιστοσύνη στους οδοντιάτρους κατά τη διάρκεια του αυστηρού lockdown με τα ιατρικά ραντεβού να είναι αυξημένα. Παρόλα αυτά, η Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας αναφέρει τους λόγους που θα πρέπει να επισκέπτεται οι ασθενείς το οδοντιατρείο. 
Αυστηρά με ραντεβού μπορούν να προσέρχονται οι ασθενείς στα ιατρεία αφού πρώτα έχει προηγηθεί σύντομο ιατρικό ιστορικό μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας
Σελίδα 1 από 903