Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2021 09:25

Νέα μεγάλη φωτιά στα Βίλια Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η φωτιά έχει ξεσπάσει κοντά στον οικισμό Προφήτης Ηλίας - Επί τόπου επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις - Στην περιοχή πνέουν άνεμοι έντασης 8 μποφόρ

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις κινητοποιήθηκαν στα Βίλια, έπειτα από νέα φωτιά που έχει ξεσπάσει στην περιοχή.
Για την ώρα, δεν έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για αναζωπύρωση στο μέτωπο των τελευταίων ημερών ή για νέα εστία πυρκαγιάς.

Η φωτιά σύμφωνα με την Πυροσβεστική έχει ξεσπάσει κοντά στον οικισμό Προφήτης Ηλίας. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι έντασης 8 μποφόρ, γεγονός που δυσκολέυει το έργο των πυροσβεστών.
Επί τόπου επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρο, έξι ελικόπτερα και πέντε αεροσκάφη.

Λόγω της φωτιάς διεκόπη η κυκλοφορία στην Ε.Ο Ελευσίνας - Θηβών από το ύψος Κόμβου Βιλίων έως το ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα.
Καλύτερη η εικόνα στην Κάρυστο

Την ίδια ώρα, καλύτερη είναι η εικόνα στη Κάρυστο, όπου λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα ξέσπασε  φωτιά στην περιοχή Φηγιάς, πάνω από το Μαρμάρι.

Λίγο μετά τις 07:30 το πρωί με μήνυμα του 112, δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση στο Μαρμάρι. Οι πυροσβέστες κατάφεραν να μην φτάσουν οι φλόγες στην περιοχή και σταδιακά οι κάτοικοι που είχαν απομακρυνθεί, επιστρέφουν.
 
Νωρίτερα στους κατοίκους δυο ακόμα οικισμών εστάλη μήνυμα από το 112 για προληπτική εκκένωση. Συγκεκριμένα δόθηκε εντολή για να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους οι κάτοικοι των οικισμών «Κοκκίνης» και του οικισμού του οικοδομικού συνεταιρισμού Ιατρών.
Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη  Στερεάς Ελλάδας  Φάνη Σπανό, οι φλόγες είναι δίπλα στα σπίτια στον οικισμό Κοκκίνη, με κάποια να έχουν υποστεί μικρές ζημιές.  Η φωτιά αυτή την ώρα είναι οριοθετημένη στην περιοχή, όπου και οι πυροσβέστες δίνουν μάχη για να την σβήσουν. 
Σε άμεση ετοιμότητα, βρίσκονται σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, ένα ναυαγοσωστικό του λιμενικού, ένα ιδιωτικό σκάφος και δύο επιβατηγά πλοία στην περιοχή Μαρμάρι Ευβοίας, για παροχή συνδρομής εάν απαιτηθεί.
Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύθηκαν. Αυτή την ώρα στο σημείο επιχειρούν 64 πυροσβέστες με 26 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα.
Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν και τα εναέρια μέσα. Επιχειρούν  9 ελικόπτερα και 1 αεροσκάφος.

Λόγω της φωτιάς έχει διακοπεί προσωρινά και στα δυο ρεύματα η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Λεπούρων – Καρύστου, από τη διασταύρωση Στουπαίων έως τη διασταύρωση Μαρμαρίου. 

Δήμαρχος Καρύστου: Έχει 7 με 8 μποφόρ και φοβόμαστε για τις αναζωπυρώσεις

Ο δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης  Ραβιόλος μίλησε στο protothema.gr:  «Εγώ αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στο συνεταιρισμό Ιατρών του Μαρμαρίου  και προσπαθούμε να τη θέσουμε υπό έλεγχο. Έχει 7 με 8 μποφόρ αέρα και φοβόμαστε για τις αναζωπυρώσεις. Στο Μαρμάρι έχουμε δώσει λήξη της εκκένωσης γιατί επιχειρούν εναέρια μέσα και πιστεύω ότι σε μικρό χρονικό διάστημα θα την έχουμε θέσει υπό έλεγχο σε όλα τα μέτωπα τη φωτιά. Είναι καλύτερη η εικόνα, στον οικισμό  Κοκκίνη έχει κάψει εκτάσεις γης η φωτιά και έχουν υποστεί υλικές ζημιές τα σπίτια, αλλά από τη στιγμή που σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα, η εικόνα είναι πολύ καλύτερη».
Σημειώνεται ότι το έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στο σημείο.
ΠΗΓΗ : https://www.protothema.gr/
Διαβάστηκε 667 φορές

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.