Τρίτη, 24 Αυγούστου 2021 15:33

Μητσοτάκης προς Τσίπρα για τις πυρκαγιές: Έγιναν λάθη, αλλά στη μία τραγωδία μετρούσαμε στρέμματα και στην άλλη φέρετρα Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ανέβηκαν οι τόνοι στη βουλή στη δευτερολογία του πρωθυπουργού - Ούτε καταλάβατε μέχρι σήμερα τι έγινε στο Μάτι, στήνατε σόου ενώ ξέρατε ότι υπήρχαν νεκροί, είπε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα - Δείτε live

Σε υψηλότερους τόνους σε σχέση με την αρχική του τοποθέτηση εμφανίσθηκε στη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Σηκώνοντας το γάντι που είχε ρίξει κατά την ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο κ.Μητσοτάκης τον κατηγόρησε ευθέως για το επικοινωνιακό σόου που είχε στηθεί λίγες ώρες μετά την τραγωδία στο Μάτι και ενώ ήταν ήδη γνωστό ότι είχαν καεί άνθρωποι.

«Τι απαντάτε στην κάτοικο του Ματιού που έγραψε ότι δεν χρειάστηκε τώρα να δώσει κανείς DNA για να βρει τον δικό του άνθρωπο, είπε ο κ.Μητσοτάκης και συνέχισε πάντα απευθυνόμενος στον κ..Τσίπρα ότι ακόμη και σήμερα δεν έχει καταλάβει τι έγινε στο Μάτι, «όταν ενώ γνώριζαν ότι υπήρχαν νεκροί, έστηνε επικοινωνιακά σόου. Εγιναν λάθη στην Εύβοια, αλλά στη μία τραγωδία μετρούσαμε στρέμματα και στην άλλη μετρούσαμε φέρετρα», είπε αντικούοντας και την κατηγορία από την πλευρά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί έλλειψης ενσυναίσθησης από την πλευρά του κ.Μητσοτάκη.




Ξεκινώντας την δευτερολογία του, ο κΜητσοτάκης είπε: 


Σε μια απόπειρα κ. Βαρουφάκη να κάνω την συζήτηση πιο διαδραστική θα ξεκινήσω απαντώντας σας στα 3 ζητήματα που θέσατε στο τέλος ομιλίας σας. Παρά τις διαφωνίες μας σε πολλά άλλα θέματα κρίνω ότι κάποια από τα πράγματα που είπατε είναι ουσιαστικά:

Αναδάσωση, όλοι οι δασολόγοι μας συστείνουν ότι στην περίπτωση που έχει καεί πεύκο να προτιμήσουμε την φυσική αναγέννηση και αυτό προτιθέμεθα να κάνουμε. Πρέπει να δρομολογήσουμε και το έχουμε κάνει τα απαραίτητα αντιδιαβρωτικά έργα. Να βάλουμε τους ανθρώπους που ζούσαν από το δάσος να δουλέψουν στο δάσος , να κάνουμε αντιπλημμυρικά έργα και να αφήσουμε την φύση να κάνει την δουλειά της. Εχετε δίκιο όταν λέτε ότι όπου και αν κοιτάξει κανεις στα δάση με πεύκα θα δει είτε παλιό δάσος είτε αναγεννημένο με την προυπόθεση ότι δεν θα ξανακαούν και δεν θα υπάρξει βόσκιση. Η φυσική αναγέννηση λοιπόν θα ακολουθηθεί

Υπάρχουν περιπτώσεις που θα ακολουθηθεί τεχνητή αναδάσωση. Περιοχές ειδικά στην Β Εύβοια και θα προχωρήσουμε σε τεχνιτή αναδάσωση σε οικισμούς πέριξ δασών και πέριξ των ανακτόρων του Τατοϊου.

Αυτή την πολιτική θα ακολουθήσουμε και τώρα ως προς τις αναδασώσεις.

Ανεμογεννήτριες, ας συμφωνήσουμε ότι είναι αδύνατο να πετύχουμε στόχους οικονομίας μηδενικών εκπομπών άνθρωκα χωρίς σημαντική συμμετοχή του αέρα και ήλιου.

Πρέπει να πετύχουμε 7 χιλ μεγκαβάτ από ανεμογεννήτριες και το ερώτημα είναι που θα μπουν. Δεν μπορούν να τοποθετηθούν παντού. Υπάρχουν περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κ΄λους ή που θα διαταράξουν το κλίμα της περιοχής. Υπάρχουν όμως περιοχές που δέχονται ανεμογεννήτριες. Ομως είναι αδύνατο να μιλάμε ότι θα πετύχουμε στόχους με ανεμογεννήτριες μόνο στην θάλασσα. Φυσικά θα τοποθετηθούν και εκεί γι αυτό και αναζητούμε τα σημεία για πλωτές ανεμογεννήτριες μιας και έχουμε μεγάλα βάθη.

Για αλλαγές χρήσης γης σας αντιστρέφω το ερώτημα. Θα μπορούσε κα΄ποιος να πει ότι κάποιοι καίνε τα δάση γιατί δεν θέλουν να μπουν ανεμογεννήτριες και αυτό επιχείρησε να αντιμετωπίσει το ΣτΕ.

Θα συνεχίσω με τα ωραία που άκουσα α[πο τον κ. Τσίπρα. Είναι πολύ κακή συνήθεια να μοιράζετε την ομιλία σας πριν την δική μου και να την εκφωνείται χωρίς να έχετε ακούσει τι θα πω.

Γράψατε κάποια πράγματα ότι δεν αναγνωρίζω τις ευθύνες χωρίς να έχετε ακούσει την ομιλία μου

Δεν ακούσατε τις αναφορές μου για τα λάθη και το τι θα κάνουμε για να τα διορθώσουμε. Αναρωτιέμαι αν έχει νόημα η συζήτηση που κάνουμε όταν έρχεστε αποφασισμένος να πείτε πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Δεν μπορούμε α κάνουμε συήτηση με αυτούς τους όρους. Ε[πι 45 λεπτά πυροβολείτε αμφισβητώντας τον χαρακτήρα μου και την ικανότητά μου , έχετε κάθε δικαίωμα να το κάνετε αλλά μην περιμένετε μετά να δημιουργηθεί κλίμα συναίνεσης.

Αναφέρθηκα για ένα συγκεκριμένο περιστατικό στα Βίλια και σας ρώτησα τι κάναμε λάθος και πιάνεστε από αυτό για να πείτε ‘ότι δεν αναγνωρίζω την συγγνώμη που είπε

Σας επαναλαβάνω, η συγγνώμη είναι και προσωπική ανάγκη και υποχρέωση. Δηλώνει και την θλίψη μου αλλά και την ευθύνη και βούληση να τα κάνουμε καλύτερα την επόμενη φορά.
Διαβάστηκε 800 φορές

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.