Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 04 Μαρτίου 2018 09:07

Λόγω του φλερτ με τον Τσίπρα στο Συνέδριο: “Μαύρο” από τη Ν.Δ. στη σχέση με Τατούλη Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 Η εικόνα της παράταξης Τατούλη καταδεικνύει τη ρήξη με τη Ν.Δ. και την αναζήτηση στήριξης από άλλο κόμμα, αν ο περιφερειάρχης επιμείνει να διεκδικήσει την επανεκλογή του με σοβαρές προοπτικές επιτυχίας.

Οι νεοδημοκράτες περιφερειακοί σύμβουλοι του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη έχουν σκορπίσει. Στοιχείο που επιβεβαιώνει πως έχει χαθεί κάθε σχέση και επαφή της περιφερειακής αρχής με τη Ν.Δ., Ιδιαίτερα μετά τη συνεργασία Τατούλη με την κυβέρνηση, τις αμοιβαίες φιλοφρονήσεις στο Αναπτυξιακό Συνέδριο και την ειρωνεία Σπίρτζη προς τον Σαμαρά, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης φέρεται να έχει ρίξει “μαύρο” στην ηγεσία της Περιφέρειας και να έχει κοπεί κάθε γέφυρα επικοινωνίας.

Το κλίμα διάλυσης και αμφισβήτησης αποτυπώθηκε στην πίεση που δέχθηκε ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Περικλής Μαντάς - στέλεχος της Ν.Δ., ο οποίος υποχρεώθηκε σε δήλωση πίστης στο κόμμα και καταδίκης της πολιτικής τακτικής του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας όμως τα στραβά μάτια στην αποδοχή της τακτικής αυτής από τον Π. Τατούλη. Μάλιστα, εκτίμησε πως η αυταπάτη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει τελειώσει. Αυταπάτη που όμως αγκαλιάζει ο περιφερειάρχης και δεν δέχθηκε καμία κριτική από τον αντιπεριφερειάρχη του.

Τον προβληματισμό και την αμφισβήτησή της για τις εξαγγελίες των αρμοδίων υπουργών στο Αναπτυξιακό Συνέδριο, σχετικά με τις διαδικασίες μελετητικής ωριμότητας του δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος, εξέφρασε χθες η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη. Και αν έχει βάση η αμφισβήτηση, οι επιφυλάξεις της στην εξαγγελία και του πρωθυπουργού για το έργο έχουν σχέση και με την ενόχληση της Ν.Δ. στην ταύτιση Τατούλη – κυβέρνησης.

Χαρακτηριστικό του κλίματος στη Ν.Δ. της Περιφέρειας είναι ότι την επόμενη μέρα του διήμερου συνεδρίου, την Τετάρτη 1η Μαρτίου στο Περιφερειακό Συμβούλιο απουσίαζαν 12 σύμβουλοι της πλειοψηφίας. Από τους 18 συμβούλους που προσήλθαν (μεταξύ αυτών και οι 6 θεματικοί αντιπεριφερειάρχες), σταδιακά υπήρξαν αποχωρήσεις και μετά το 6ο θέμα είχαν μείνει 14. Στο 9ο θέμα, στο οποίο ζητήθηκε ψηφοφορία από τη μείζονα μειοψηφία, κατά τη συζήτηση του θέματος υπήρξαν καθυστερήσεις, για να γίνουν τηλεφωνήματα ώστε να βρεθούν διαθέσιμοι σύμβουλοι σε κοντινή απόσταση. Τελικά εμφανίστηκε Αρκάς σύμβουλος με αγροτική περιβολή, και το θέμα το ψήφισαν 15 σύμβουλοι της πλειοψηφίας. Οι εντυπώσεις όμως έμειναν - και το πιο σημαντικό είναι ότι επιβεβαιώθηκε η αμφισβήτηση και η αντίδραση από τους προσκείμενους στη Ν.Δ. συμβούλους, που δεν είναι αυθόρμητη, αλλά προέρχεται από τα αρμόδια όργανα και την ηγεσία του κόμματος.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Διαβάστηκε 2142 φορές