Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2018 14:52

Απάντησε ο Α.Πνευματικός στον Σταματόπουλο για την υδροδότηση της Κορίνθου Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Αν τώρα προσπαθεί να έχει ψηφοφόρους τους κατοίκους της περιοχής θα αποτύχει

Θα το πω δυνατά ο Δήμος Κορινθίων πλέον είναι σε ισχυρή θέση

Δηλώσεις Α.Πνευματικού:

Είναι απαράδεκτο να υπάρχουν αφίσες με τέτοιο παρεχόμενο.

Ποιος είναι ο ρόλος του Σταματόπουλου;Tα νερά ανήκουν στο κράτος το οποίο τα διαχειρίζεται και το κράτος και  έχει την υποχρεώσει να ρυθμίζει τα θέματα της διαχείρισης του νερού.

Από πού και ως πού ο Δήμος Σικυωνίων μιλά για ανταποδοτικότητα στο νερό; Είναι εκτός θέματος .Στην αφίσα βλέπω και μια γροθιά που παραπέμπει σε δυναμικές κινητοποιήσεις. Εγώ θα πω δυνατά ο Δήμος Κορινθίων πλέον είναι σε ισχυρή θέση. Έχει κερδίσει όλες τις υποθέσεις που εκκρεμούσαν στο συμβούλιο της επικρατείας. Ακόμα και αυτές που έιχε υποβάλει ο κύριος Σταματόπουλος εναντίον του Δήμου. Η θέση μας είναι πανίσχυρη .Δεν έχουμε υλοποιήσει τα έργα όλα που προβλέπονται από τις αποφάσεις αλλά θα τα υλοποιήσουμε στο προσεχές διάστημα. Διαφωνούμε κάθετα με αυτό που αναφέρει που και ο ίδιος στα έγγραφα του δεν το διεκδικεί. Στα πλαίσια καλού κλίματος συμφωνήσαμε το 2013 να υδροδοτηθεί ο Δήμος Σικυωνίων από τη λίμνη Στυμφαλίας. Τα νερά που υπάρχουν στην περιοχή είναι αρκετά.

Σήμερα υπάρχει περιβαλλοντική μελέτη που μιλάει για δυνατότητα να υδρεύσει το Κιάτο από τις πηγές της Ρίζας από το Νοέμβρη μέχρι το Μάρτη. Υπάρχει πρόβλημα εκεί και το ξέρουν στη Στυμφαλία ότι Νοέμβρη και Δεκέμβρη υπάρχουν προβλήματα τα τελευταίο χρόνια για την υδροδότηση. Αυτό είχαμε πάει να κουβεντιάσουμε στο Δημαρχείο του Κιάτου όμως εκεί το κλίμα ήταν επιεικώς απαράδεκτο.

Ακούσαμε για πρώτη φορά ότι τους χρωστάμε ανταποδοτικά χρήματα και πρέπει να κάνουμε προγραμματική σύμβαση να τους τα δώσουμε. Άναρχες κραυγές πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Ακούστε κάτι κύριε Σταματόπουλε απ ότι μαθαίνω δεν έχετε ρίξει στα χωριά εκεί ούτε ένα κιλό τσιμέντο σε Φενεό και Στυμφαλία δεν θα παίξουμε το επικοινωνιακό παιχνίδι που θέλετε εν όψει των εκλογών του 2019 να δημιουργήσετε συσχετισμούς μέσα από την συσπείρωση σε ψευτοδιλήμματα που αφορούν το νερό. Η κοινωνία στην Στυμφαλία μετά από περίπου  9 χρόνια υδροδότησης της Κορίνθου κατάλαβε ότι δεν υπάρχουν  περιβαλλοντικά προβλήματα ούτε θα δημιουργηθούν.

Έχουμε συμβάλει εκεί αποφασιστικά.

Εμείς πάντα φροντίζαμε μέσα από μάχες και ανοίγαμε να πηγαίνει νερό στη λίμνη και αφήναμε μεγαλύτερες ποσότητες από το δικό μας αντλιοστάσιο. Αυτοί δημιουργούσαν προβλήματα αποκόπτοντας την ροή προς την λίμνη για να παράγεται περισσότερη ενέργεια και περισσότερα χρήματα στην τσέπη τους.

 

Αλήθεια τι έχει κάνει ο Δήμος Σικυωνίων να ζητήσει ανταποδοτικά από την επιχείρηση που βγάζει αρκετά χρήματα από την αξιοποίηση της ενέργειας; ΤΙΠΟΤΑ

 

Τι έχει κάνει για την προστασία της Λίμνης;;TIΠOTA.Eμείς δίναμε την μάχη.

Αν τώρα προσπαθεί να έχει ψηφοφόρους τους κατοίκους της περιοχής θα αποτύχει.

Εμείς έχουμε πάρα πολύ καλή σχέση με τους κατοίκους της περιοχής.

Με δικές μας δαπάνες λειτουργούμε αρδευτικό δίκτυο χωρίς να υπάρχει σε καμία σύμβαη. όμως εμείς το κάναμε για τους κατοίκους της περιοχής από την καρδιά μας και για τους αγρότες που τα βγάζουν δύσκολα.

Ενέργειες σαν αυτές θα κλονίσουν τις καλές σχέσεις.

Δημόσια να ευχαριστήσω και τον πρώην Δήμαρχο τον κύριο Λέγγα για όσα έχει κάνει.

Ολόκληρες τις δηλώσεις του Αλ. Πνευματικού μπορείτε να τις διαβάσετε στο ΣΗΜΕΡΑ της Παρασκευής (09/03/2018) 

 

 

 

Διαβάστηκε 6500 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2018 15:32