Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2018 10:21

Η Γιορτή της Θάλασσας στη Νέα Κίο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών – ΚΕΔΑΜ υπό την αιγίδα της Unesco Πειραιώς & Νήσων και σε συνδιοργάνωση με το Σύλλογο Ψαράδων Αργολίδας ¨Οι Άγιοι Απόστολοι¨, σας καλούν στη «Γιορτή της Θάλασσας» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018 στη Νέα Κίο.

Ώρα έναρξης 6:30 το απόγευμα.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο Δημήτρης Ουγγαρέζος.

Φρέσκο ψάρι, ζωντανή μουσική, χορευτικά συγκροτήματα σε μια αναβίωση ενός Μικρασιατικού εθίμου με βαθιές πολιτισμικές ρίζες στα βάθη των χαμένων πατρίδων.

Θέλοντας να διατηρήσουμε τη μνήμη ζωντανή και να τιμήσουμε τους Έλληνες που ήρθαν από την Μικρά Ασία στον τόπο μας, φέρνοντας μαζί τους τα πολιτιστικά τους ήθη και έθιμα, θα επιχειρήσουμε να ξανα-ζωντανέψουμε το χορό που χορεύονταν σε όλα τα γλέντια και αυτοί ονόμαζαν Κιώτικο Σέρβικο (Ταταυλιανό). Δεν είναι άλλος από τον γρήγορο χασάπικο (χασαποσέρβικο) που χορευόταν στα παραλία της Ιωνίας, στην περιοχή της Κωνσταντινούπολης και στα περίχωρα.

«Ελάτε να Χορέψουμε το μεγαλύτερο Χασαποσέρβικο»

Εξέδρα παραλίας Νέας Κίου (μαρίνα)

Ώρα έναρξης 18:30

Σε μια απόπειρα να ξεπεράσει αυτή η γιορτή τα σύνορά μας, τοπικά χορευτικά συγκρότημα και πολίτες θα επιχειρήσουν να χορέψουν το μεγαλύτερο χασαποσέρβικο στον κόσμο, στέλνοντας εικόνες ελληνισμού και παράδοσης σε όλη την υφήλιο.

Γίνετε και εσείς μέρος της προσπάθειας και όσοι δεν έχετε δηλώσει ακόμη τη συμμετοχή σας, μπορείτε να το κάνετε με τους εξής τρόπους:

• στα τηλέφωνα 6944523529 και 6937364255
• στο link https://goo.gl/forms/OIm6wYMXs40RiUSS2
• στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
• στο fb https://www.facebook.com/ Η Γιορτή της θάλασσας 2018

Πείτε μας το ονοματεπώνυμο σας & το τηλέφωνό σας.

Σε κάθε συμμετέχοντα θα δοθεί Αναμνηστικό Δίπλωμα Συμμετοχής.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ

1] Εκτιμώμενη ώρα προσέλευσης 17:30 για να διευκολυνθεί η διαδικασία ώστε να ξεκινήσει η εκδήλωση στις 18:30.

2] Από τη Γραμματεία που θα υπάρχει στο χώρο της εκδήλωσης:
(α) όσοι έχετε ήδη εγγραφεί, θα δηλώσετε το όνομα σας για να επικυρώσουμε τη συμμετοχή σας.
(β) όσοι δεν έχετε εγγραφεί, θα σας εγγράψουμε εκείνη την ώρα.
(γ) για παιδιά 12 – 18 ετών επιβάλλεται και η σύμφωνη γνώμη του γονέα, ενυπόγραφα ή του υπευθύνου του συλλόγου που εκπροσωπεί.
(δ) θα σας δώσουμε το μπλουζάκι με το σήμα της Γιορτής. Διατίθεται σε 2 μεγέθη: L & XL.
(ε) θα σας δώσουμε το Αναμνηστικό Δίπλωμα Συμμετοχής, όταν τελειώσει ο χορός.
(στ) επίσης, όσοι προσφέρονται να βοηθήσουν εθελοντικά στην όλη διοργάνωση μπορούν να το δηλώνουν εξαρχής στη γραμματεία.

3] για την ομοιόμορφη εμφάνιση φορέστε μαύρο παντελόνι ή σκουρόχρωμο τζιν.

4] Η τελική καταμέτρηση των συμμετεχόντων θα γίνει κατά την είσοδο στο χορό, με αυτοκόλλητα νούμερα που θα δοθούν σε κάθε συμμετέχοντα.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ

• Σήμερα Τετάρτη 29-8-2018 στις 19:00 στο γήπεδο μπάσκετ στην παραλία της Νέας Κίου θα πραγματοποιηθεί ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΑΘΗΜΑ σε όσους πολίτες δεν συμμετέχουν σε κάποια χορευτική ομάδα και θέλουν να μάθουν το βήμα του κιώτικου σερβικού (χασαποσέρβικου).

• Το Σάββατο 1-9-2018 το απόγευμα στο χώρο διεξαγωγής της εκδήλωσης θα γίνει ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ με τους εκπροσώπους των συμμετεχόντων συλλόγων.

«Γλέντι με Ορχήστρα»
Χώρος Πάρκινγκ
Ώρα έναρξης 20:30

Με τη λήξη του Κιώτικου Σέρβικου, θ΄ ακολουθήσει λαϊκό γλέντι με ζωντανή μουσική και τραγούδια για τους επισκέπτες της γιορτής. Οι μικρασιάτικοι, παραδοσιακοί και λαϊκοί χοροί που θα στηθούν, θα σας ξεσηκώσουν. Επίσης θα προσφερθούν τηγανιτά ψάρια.

Σας περιμένουμε όλους σε μια αξέχαστη καλοκαιρινή βραδιά, κοντά στις όχθες του Ερασίνου ποταμού και δίπλα στη θάλασσα με τα ψαροκάϊκα, στο γραφικό ψαροχώρι της Νέας Κίου του Δήμου Άργους Μυκηνών.

Διαβάστηκε 1170 φορές