Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2018 14:50

Λουτράκι: Ο Φλοίσβος αποχαιρετά την ανασκαφική ομάδα της Ρωμαϊκής Έπαυλης περιόδου 2018

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με μια όμορφη και ζεστή εκδήλωση στην πλατεία του οικισμού, το Διοικητικό Συμβούλιο του Φλοίσβου Λουτρακίου, αποχαιρέτησε τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου την ομάδα που εργάστηκε στη Ρωμαϊκή Έπαυλη την ανασκαφική περίοδο 2018.

Στο floisvos-loutraki.blogspot.com αναφέρεται:

«Tην εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας κ. Γιώτα Κασίμη της οποίας το ενδιαφέρον για τη Ρωμαϊκή Έπαυλη είναι διαχρονικό και μεγάλο.

Η φετινή ανασκαφική ομάδα ήταν, όπως όλοι τόνισαν, από τις καλύτερες από όσες εργάστηκαν εδώ, γι’ αυτό και τα αποτελέσματα ήταν πραγματικά θεαματικά.

Όπως τόνισαν τόσο η επιστημονική ομάδα της Ανασκαφής με Προϊσταμένη την κ. Ζωή Ασλαματζίδου, όσο και η κ.Γιώτα Κασίμη, έχουν ήδη αρχίσει να δρομολογούνται οι διαδικασίες αυτές που απαιτούνται προκειμένου το όνειρο δημιουργίας του πρώτου «ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ» στο Λουτράκι, σιγά-σιγά να γίνει πραγματικότητα.

Ανταλλάξαμε και κάποιες σκέψεις σχετικά με τους τρόπους που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν και τα Γερμανικά καταφύγια που βρίσκονται λίγο παραπέρα και μαζί με τη Ρωμαϊκή Έπαυλη να συμβάλουν στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και του Λουτρακίου γενικότερα.

Όλοι αναφέρθηκαν με πολύ θερμά λόγια για την μικρή κοινότητα του Φλοίσβου και το Διοικητικό Συμβούλιο του, που αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή την προσπάθεια που άρχισε ξανά το 2012, στάθηκαν δίπλα της, διευκολύνοντας με κάθε τρόπο την αρχαιολογική έρευνα και το μεγάλο ενδιαφέρον που δείχνουν και αφορά στην προστασία και φύλαξη του μνημείου .

Στην πανέμορφη καταπράσινη πλατεία του Φλοίσβου, γευτήκαμε όλοι τα νόστιμα εδέσματα που έφτιαξαν οι κυρίες του συλλόγου, τα καλοψημένα σουβλάκια από την ψησταριά μας και δώσαμε υπόσχεση να ξανασμίξουμε σύντομα σε μια όμορφη εκδρομή, ψυχαγωγικού και ενημερωτικού χαρακτήρα. Λεπτομέρειες σύντομα».

Διαβάστηκε 1072 φορές