Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 21 Μαΐου 2019 12:43

Με καλές τιμές παραγωγού ξεκίνησαν οι πρώτες ποικιλίες βερίκοκου σε Κορινθία και Αργολίδα Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Συνεχίζεται η συγκομιδή στις υπερ-πρώιμες και τις πρώιμες ποικιλίες βερίκοκου, η παραγωγή των οποίων δεν κατάφερε να μείνει αλώβητη από τις εξάρσεις της κακοκαιρίας το περασμένο διάστημα (χαλαζοπτώσεις, βροχοπτώσεις κ.λπ.). 

 

 

Αργολίδα – Κορινθία

 

 

Με πολύ καλές τιμές παραγωγού, που έπιασαν και τα 2 ευρώ το κιλό ξεκίνησαν οι υπερ-πρώιμες και πρώιμες ποικιλίες βερίκοκου στους νομούς Αργολίδας και Κορινθίας.

 

 

Η παραγωγή, όπως μας εξήγησε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σκαφιδακίου στις ποικιλίες αυτές είναι μειωμένη σε σχέση με πέρσι τουλάχιστον 50%, ενώ δεν λείπουν και προβλήματα ποιότητας, όπως σκισίματα κ.λπ.

 

 

Τώρα, οι τιμές για τις συγκομιζόμενες ποσότητες βερίκοκου (Mogador, Wonder Cot, Aurora), τα οποία πάνε κυρίως στο εσωτερικό εμπόριο κυμαίνονται πέριξ του 1,5 ευρώ το κιλό. Σε λίγες ημέρες, σύμφωνα με τον κ. Φάκλαρη, θα αρχίσει το μάζεμα και στην ποικιλία «Τίρυνθος», οπότε λόγω και των μεγαλύτερων ποσοτήτων που θα βγουν στην αγορά, αναμένεται μια μείωση της τιμής.

 

 

Στα Μπεμπέκου (επιτραπέζια και βιομηχανικά), τέλος, όπως προαναφέραμε η συγκομιδή εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει περίπου σε 20 ημέρες από σήμερα, καθώς ο καιρός εμφανίζει αστάθεια και η χρονιά είναι όψιμη κατά 10 ημέρες.

 

 

Πηγή: agrotypos.gr, argolikeseidhseis.gr

Διαβάστηκε 1413 φορές