Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019 11:45

ΔΕΗ: Κίνδυνος «ξαφνικού θανάτου» μετά την οικονομική κατάρρευση Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ψάχνουν 300 εκατ. ευρώ στο επόμενο δεκαήμερο για να μην ενεργοποιηθούν ρήτρες για άμεση επιστροφή δανείων - Αρνητικό πρόσημο και στο πρώτο τρίμηνο του 2019 μετά τις ζημιές περίπου 1 δισ. ευρώ το 2018

Ακόμα και με «ξαφνικό θάνατο» απειλείται η ΔΕΗ μετά τα πολύ κακά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του έτους.

Η οικονομική διευθύντρια της επιχείρησης ενημέρωσε, σύμφωνα με την Καθημερινή, τη διοίκηση και τους γενικούς διευθυντές τα προβλήματα που δημιουργούνται καθώς κατά τις ίδιες πληροφορίες τους έθεσε θέμα δυνατότητας ανταπόκρισης στις υποχρεώσεις προς προμηθευτές, εργολάβους και φορείς της αγοράς μετά τον Αύγουστο.

Το πρώτο τρίμηνο φέρεται να έχει κλείσει με καθαρές ζημιές ύψους 254 εκατ. ευρώ και αρνητικό αποτέλεσμα 80 εκατ. ευρώ ακολουθώντας τις ζημιές κοντά 1 δισ. ευρώ για το 2018.

Αυτή τη στιγμή γίνεται «αγώνας δρόμου» προκεμένου να διασφαλιστεί ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα βρεθεί ένα ποσό της τάξης των 300 εκατ. ευρώ προκειμένου να μην ενεργοποιηθούν ρήτρες για άμεση επιστροφή δανείων.

Η λύση αναζητείται σε δύο κατευθύνσεις:

- η πρώτη αφορά την προσπάθεια να μην υπάρξει έγγραφη πρόβλεψης ύψους 109 εκατ. ευρώ για τόκους υπερημερίας που διεκδικεί ο ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ για παρακρατήσεις ποσών προς την αγορά ηλεκτρισμού κάτι που προϋποθέτει παραίτηαη του ΑΔΜΗΕ από τη σχετική απαίτηση

- η δεύτερη αφορά κονδύλι 200-300 εκατ. ευρώ ως επιστροφή δαπανών για υπηρεσίες κοινής ωφελείας (ΥΚΩ) του 2011, λύση για την οποία είχε προβλεθεί, σύμφωνα με το δημοσίευμα, τροπολογία η οποία δεν κατατέθηκε έγκαιρα στη Βουλή.
Πηγή: Protothema.gr
Διαβάστηκε 986 φορές

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.