Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019 18:09

Guardian | Πέντε ελληνικές παραλίες στις 40 καλύτερες της Ευρώπης - H μία στην Πελοπόννησο! Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Στη λίστα με τις 40 καλύτερες παραλίες της Ευρώπης,  οι ταξιδιωτικοί συντάκτες της βρετανικής εφημερίδας Guardian ψήφισαν και πέντε ελληνικές παραλίες.


Οι δημοσιογράφοι ξεχώρισαν τις αγαπημένες τους παραλίες για κολύμπι, σέρφινγκ, πάρτι και φαγητό και κατέληξαν ότι δεν θα μπορούσαν να λείπουν και κάποιες ελληνικές.
 
Αναλυτικά οι ταξιδιωτικοί συντάκτες της Guardian κατέληξαν:

Βοϊδοκοιλιά, Πελοπόννησος

voidokoilia12
 


Συνήθως μία παραλία τόσο καλή καταστρέφεται από την ανάπτυξη. Ευτυχώς η λιμνοθάλασσα στην οποία στηρίζεται είναι τμήμα μίας προστατευόμενης περιοχής και η Βοϊδοκοιλιά μοιάζει πολύ να είναι η ίδια που ήταν όταν εμφανίστηκε η Οδύσσεια του Ομήρου. Αυτή είναι πραγματικά ένα από αυτά ‘’τα τέλεια ημισέλινα της λευκής άμμου’’. Το ελληνικό όνομα της σημαίνει κοιλιά της αγελάδας. Εκτός από το υπέροχο κολύμπι στο διαφυλαγμένο νερό, υπάρχει μία σπηλιά, τα ερείπια ενός κάστρου πάνω από την παραλία και πολυάριθμα πουλιά στη λίμνη, ανάμεσα τους φλαμίνγκο. 

Καλαδί, Κύθηρα

kithi12


 
Για τους περισσότερους επισκέπτες του νησιού το Καλαδί είναι η καλύτερη παραλία των Κυθήρων. Με τον χαρακτηριστικό της βράχο να αποτελεί και το σημείο αναφοράς της –δεν υπάρχει επισκέπτης που να μην έχει φωτογραφίσει από ψηλά το υπέροχο σκηνικό της– πρόκειται σίγουρα για την πιο πολυφωτογραφημένη ακρογιαλιά του νησιού.

Ονειρικά κρυστάλλινα και πεντακάθαρα νερά, λευκό βότσαλο και απόλυτη ησυχία (δεν υπάρχει καμία οργάνωση στην παραλία) στα βασικά χαρακτηριστικά της που αποζημιώνουν και με το παραπάνω τα 130 περίπου σκαλοπάτια που σας χωρίζουν από αυτή.

Το Καλαδί βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα του νησιού, δίπλα στην Παλαιόπολη, και χωρίζεται σε τρία επιμέρους μέρη, με πιο εντυπωσιακό όλων την μικρή σπηλιά που αν την περάσετε οδηγεί σε μια πολύ μικρή παραλία.

Παλαιοχώρι, Μήλος

palaio98
 


Οι θεαματικοί λόφοι που σχηματίζουν έναν σκηνικό σε αυτή την παραλία ποικίλουν σε απόχρωση από λευκό έως κίτρινο και ένα φλογερό κόκκινο και παράλληλα προσφέρουν καταφύγιο από τους ανέμους που μπορεί να χαλάσουν πολλές παραλίες σε αυτή την περιοχή. Υπάρχουν αρκετά μπαρ και ταβέρνες με ξαπλώστρες προς ενοικίαση αλλά και μία παραλία αρκετά μεγάλη για να απολαύσετε την προχή. Και σαν να μην ήταν αρκετό αυτό το σκηνικό οι θερμές πηγές κάτω από τη θάλασσα παρέχουν ένα δωρεάν θερμαινόμενο σπα.

Super Paradise, Μύκονος

SuperParadiseMykonos_30


Οι άνθρωποι πάνε στις ελληνικές παραλίες για διάφορους λόγους και για κάποιους είναι για να κάνουν πάρτι. Ορισμένα μέρη στη Μύκονο είναι αφιερωμένα στον ηδονισμό και είναι πραγματικά ζοφερά αλλά όχι η παραλία Super Paradise στην νότια ακτή. Η χρυσή άμμος, το καθαρό νερό και η ασταμάτητη μουσική και ο χορός την κάνουν το καλύτερο μέρος του νησιού. Τα διάσημα κλαμπ του, που φιλοξενεί ολονύχτια πάρτι, προσελκύει τους οπαδούς των πάρτι από ολόκληρο τον κόσμο. 

Μπάλος, Κρήτη

balo12


Η Κρήτη έχει πολλές παραλίες παγκόσμιας κλάσης και κάποιες έχουν αρχίσει να υπερφορτώνονται με κόσμο (υπάρχουν φήμες ότι το διάσημο Ελαφονήσι μπορεί να αρχίσει να περιορίζει τους αριθμούς των επισκεπτών). Η άσπρη άμμος και τα γαλάζια νερά της παραλίας του Μπάλου, στην άκρη της χερσονήσου της Γραμβούσας στα βορειοδυτικά του νησιού, έχει κόσμο στη μέση της ημέρας όταν φτάνουν εκεί τα πλοία. Το κόλπο είναι να πάει κάποιος νωρίς και να μείνει μέχρι αργά. Αυτό είναι πιο εύκολο να το λέει κανείς παρά να το κάνει, καθώς για να φτάσεις εκεί απαιτείται οδήγηση 12 χλμ σε χωματόδρομο και 1 χλμ πεζοπορίας αλλά σε ανταμείβει περισσότερο από την προσπάθεια σου.
Διαβάστηκε 978 φορές

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.