Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019 13:32

Συγκινητικές στιγμές έζησαν οι Κορίνθιοι με την Έλευση της Τίμιας Ζώνης (βιντεο) Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Συγκινητικές στιγμές έλαβαν χώρα, στη Μητρόπολη Κορίνθου, κατά  την υποδοχή της Αγίας Ζώνης της Παναγίας μας, του μοναδικού εν ζωή Θεομητορικού κειμηλίου, στο πλαίσιο των εορταστικών Εκκλησιαστικών Εκδηλώσεων των ΠΑΥΛΕΙΩΝ 2019».

Η Αγία Ζώνη έφτασε στην Κόρινθο γύρω στις 8 το βράδυ της Τρίτης παρουσία πλήθους κόσμου, κλήρου και λαού.  Το Θεομητορικό κειμήλιο κόμισε ο καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ.

Η επίσημη υποδοχή πραγματοποιήθηκε στα  Προπύλαια του Ιερού Καθεδρικού Ναού του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου, του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Χαλκίδος, πλήθους πιστών, ένστολων, μαθητών εκπροσώπων φορέων και τοπικών αρχόντων.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η έλευση της Αγίας Ζώνης ήταν το κεντρικό θέμα συζήτησης μεταξύ των πιστών τις προηγούμενες ημέρες οι οποίοι ζούσαν και ανέπνεαν για αυτό το μεγάλο εκκλησιαστικό γεγονός που συμβαίνει στον τόπο τους. Με έκδηλη αγωνία αλλά και δέος υποδέχθηκαν τον ανεκτίμητο πνευματικό θησαυρό.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος με λυγμούς αναφέρθηκε στη μάνα όλων μας την Παναγία και συγκίνησε όλους τους παρευρισκομένους, αφού δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του, που ήταν παράλληλα και δάκρυα χαράς για την έλευση της Αγίας Ζώνης της Παναγίας στην επαρχία του.

Διαβάστηκε 1215 φορές

Πολυμέσα