Τρίτη, 02 Ιουλίου 2019 10:28

Δεμένα τα πλοία την Τετάρτη Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Δεμένα θα μείνουν την Τετάρτη τα επιβατηγά - οχηματαγωγά πλοία, λόγω της 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).

 

Η κινητοποίηση των εργαζομένων αποσκοπεί στο αίτημα υπογραφής νέων συλλογικών συμβάσεων εργασίας στα πληρώματα των πλοίων της ακτοπλοΐας.

 

«Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), ακολουθώντας τακτική κωλυσιεργίας, όχι μόνο αρνείται στην ουσία να χορηγήσει ουσιαστική αύξηση στους μισθούς των ναυτεργατών στις παραπάνω Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αλλά έντεχνα επιχειρεί στην ουσία να διασπάσει την ενότητα της Ομοσπονδίας μας, οδηγώντας την όλη διαπραγματευτική διαδικασία, με αποκλειστική υπαιτιότητά του, σε αδιέξοδο με την υποβολή ανεδαφικών προτάσεων» αναφέρεται, στη σχετική ανακοίνωση.

 

Ζητείται, επίσης, να στελεχωθούν τα πλοία με βάση τις πραγματικές ανάγκες των εκτελούμενων δρομολογίων.

 

Η απεργία θα ξεκινήσει τα ξημερώματα της Τετάρτης στις 00:01 και θα διαρκέσει έως τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

 

Τι απαντούν οι ακτοπλόοι 

 

«Η πρότασή μας για αύξηση των αποδοχών των ναυτικών 2% με αναδρομική ισχύ από 1/1/2019, συμπεριλαμβανομένης και της αύξησης του προσωπικού, ξεπερνά τις πραγματικές δυνατότητές μας σε μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο» απαντά σήμερα, η Ένωση των Ακτοπλόων (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας ΣΕΕΝ).

 

Επισημαίνουν δε,  ότι υπάρχει ήδη αυξημένο κόστος στα ναυτιλιακά καύσιμα - κατά 50% τα δύο τελευταία χρόνια - καλώντας, παράλληλα, την ΠΝΟ να αποδεχτεί τις προτάσεις του ΣΕΕΝ και να ματαιώσει την προκηρυχθείσα απεργία εν μέσω τουριστικής περιόδου.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην 24ωρη απεργία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών & Ναυαγοσωστικών (ΠΕΠΡΝ).

 

thetoc.gr

Διαβάστηκε 941 φορές

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.