Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2019 11:45

Επίσημη πρεμιέρα σήμερα για τις θερινές εκπτώσεις Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ξεκινούν, σήμερα, και επίσημα οι θερινές εκπτώσεις δίνοντας στους καταναλωτές τη δυνατότητα να κάνουν αγορές σε χαμηλότερες τιμές.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία, στις εκπτώσεις, που λήγουν στις 31 Αυγούστου, επιβάλλεται η αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση και επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης. 

Στους παραβάτες των διατάξεων περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο των 5.000 ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

«Ελπίζουμε να αφήσουν θετικό πρόσημο σε αγοραστική κίνηση και τζίρο στην αγορά». Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής και πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, (ΕΒΕΠ), Βασίλης Κορκίδης.

Σημειώνεται ότι την επόμενη Κυριακή, την πρώτη της περιόδου των θερινών εκπτώσεων, θα είναι ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα από τις 11 το πρωί έως τις 8 το απόγευμα.

 

 

protothema.gr

Διαβάστηκε 784 φορές

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.