Τρίτη, 09 Ιουλίου 2019 09:09

Συνελήφθησαν οι 4 από τους 6 Ρομά της Μεσσήνης Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας συνελήφθησαν οι Ρομά πιστολέρο που πυροβολούσαν μέσα από τα αυτοκίνητα πρωτοξάδερφό τους στη Μεσσήνη.

Το περιστατικό με τους πυροβολισμούς έγινε το πρωί της Πέμπτης και την Κυριακή συνελήφθησαν οι 4 από τους 6 μετά από οργανωμένη επιχείρηση της Ασφάλειας Καλαμάτας με τη συμμετοχή αστυνομικών της ΟΠΚΕ.

Την Πέμπτη, λίγο μετά τις 11 το πρωί, κοντά στα φανάρια, στη διασταύρωση της Μπούκας με την εθνική, προσπάθησαν να σκοτώσουν μέσα στο αυτοκίνητό του τον πρωτοξάδερφό τους. Σε βάρος των 6 είχαν βγει εντάλματα σύλληψης από τον ανακριτή Καλαμάτας για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Οι αστυνομικοί κινήθηκαν με τέτοιο τρόπο και επέλεξαν την Κυριακή των εκλογών ώστε να αιφνιδιάσουν τους υπόπτους. Οργάνωσαν λοιπόν έφοδο στους καταυλισμούς των καταζητούμενων στην Ανάληψη και τον Πάμισο.

Στην Ανάληψη συνελήφθησαν δύο αδέρφια, 23 και 34 ετών και οι αστυνομικοί έψαξαν τα καταλύματά τους όπου βρήκαν 10,6 γραμ. χασίς και ένα κυνηγετικό όπλο, οπότε συνελήφθησαν και γι’ αυτά. Στον καταυλισμό του Παμίσου στη Μεσσήνη συνελήφθησαν ένας 58χρονος και ο 32χρονος γιος του. Παράλληλα, κατασχέθηκαν και τα δύο αυτοκίνητα, από τα οποία πυροβόλησαν οι συλληφθέντες.

Χθες και οι 4 οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα και τον ανακριτή Καλαμάτας και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή.

ΜΑΦΙΟΖΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ

Θυμίζουμε ότι όλα ξεκίνησαν από έναν… αμαρτωλό έρωτα, που οδήγησε στη φυγή ενός Ρομά και της γυναίκας του πρώτου ξαδέρφου του από τη Μεσσήνη, πριν μερικά χρόνια. Αυτό ήταν και η αφορμή για να γεννηθεί η βεντέτα ανάμεσα σε τρεις οικογένειες πρωτοξάδερφων. Το… μαφιόζικο χτύπημα την Πέμπτη ήρθε λοιπόν ως συνέχεια δύο άλλων επεισοδίων με άσκοπους πυροβολισμούς μεταξύ των τριών οικογενειών Ρομά. Οι 4 (μεταξύ τους και δύο γυναίκες, η μία ανήλικη) οι οποίοι επέβαιναν στο αυτοκίνητο που δέχτηκε δύο σφαίρες, κατήγγειλαν στο Α.Τ. Μεσσήνης ότι πήγαιναν στον καταυλισμό τους στον Αγ. Νικόλαο. Από την αντίθετη κατεύθυνση (από Πύλο δηλαδή) έρχονταν τα δύο άλλα αυτοκίνητα με συνολικά 6 άτομα μέσα, των δύο άλλων οικογενειών των ξαδέρφων τους, οι οποίοι μένουν στον καταυλισμό Παμίσου και την Ανάληψη. Τότε, σύμφωνα πάντα με όσα οι ίδιοι κατήγγειλαν στην Αστυνομία, οι άλλοι έβγαλαν τα όπλα και άρχισαν να πυροβολούν. Αυτοί που ήταν μέσα στο αυτοκίνητο και δέχτηκαν τις σφαίρες, έφυγαν προς τον καταυλισμό τους (προς τον Αγ. Νικόλαο Μπούκας) και οι άλλοι τους ακολούθησαν πυροβολώντας στον αέρα.   

7 ΚΑΛΥΚΕΣ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥ

Η Αστυνομία κινητοποίησε ισχυρές δυνάμεις και το περιστατικό ανέλαβε να διερευνήσει η Ασφάλεια Καλαμάτας. Οι αστυνομικοί περισυνέλεξαν 7 κάλυκες πυροβόλου όπλου του ίδιου διαμετρήματος, αλλά εκτιμούν ότι πιθανά να υπήρχαν δύο πυροβόλα όπλα, ένα σε κάθε αυτοκίνητο. Οπως προκύπτει από τις μαρτυρίες, προς το αυτοκίνητο των άλλων έπεσαν δύο σφαίρες. Οι άλλες πέντε ρίχτηκαν από μακρινή απόσταση προς τη μεριά που έφυγαν οι 4 με το αυτοκίνητο, για να γλιτώσουν. 

Οσο για τα άλλα δύο περιστατικά, είχαν συμβεί με την επιστροφή στη Μεσσήνη του ξαδέρφου που έκλεψε τη γυναίκα του άλλου, στις 28 και στις 30 Ιουνίου. Το απόγευμα στις 28 Ιουνίου έπεσαν πυροβολισμοί στον αέρα 200 μέτρα μακριά από τα καταλύματα της οικογένειας που μένει στον Αγ. Νικόλαο και είχε συλληφθεί ο 32χρονος, ο οποίος κατηγορείται και για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και συνελήφθη την Κυριακή στον καταυλισμό Παμίσου, ενώ ασύλληπτος παρέμενε για τους άσκοπους πυροβολισμούς ο 58χρονος (και επίσης συλληφθείς για την απόπειρα ανθρωποκτονίας) πατέρας του. Δύο μέρες μετά, στις 30 Ιουνίου, οι δύο άνδρες (δύο 32χρονοι) οι οποίοι επέβαιναν την Πέμπτη στο αυτοκίνητο που δέχτηκε τη μαφιόζικη επίθεση, καθώς και ο 41χρονος αδελφός του ενός είχαν συλληφθεί για άσκοπους πυροβολισμούς στη γέφυρα του Παμίσου, κοντά στα παραπήγματα των συγγενών τους.

Πηγή:eleftheriaonline.gr

Διαβάστηκε 855 φορές

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.