Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2019 13:57

Μήνυσε τον... κόκορα του γείτονά του, γιατί λαλούσε υπερβολικά! Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Οι σχέσεις μεταξύ γειτόνων είναι πάντοτε δύσκολες και συχνά καταλήγουν σε μηνύσεις μεταξύ τους.

Όμως η έκβαση μίας μήνυσης για διατάραξη ησυχίας στη Ζυρίχη αναδεικνύει τις δυσκολίες στις σχέσεις γειτονίας και με τα ζώα, καθώς ο μηνυτής σε αυτήν την ιδιάζουσα αγωγή ενάντια σε έναν κόκορα στο τέλος δικαιώθηκε.

Η αναζήτηση της ξεκούρασης του ύπνου οδήγησε έναν κάτοικο αγροτικής περιοχής να καταφύγει στην αγωγή για να υποχρεώσει τον ιδιοκτήτη του «λαλίστατου» κόκορα να του βάλει φίμωτρο.

Ο μηνυτής αναγκάστηκε να καταγράψει ηχητικά τη μεγάλη συχνότητα του λαλήματος του κόκορα, που είχε φθάσει έως και σε 44 φορές μέσα στην ημέρα, αδιάφορο εάν ήταν ξημέρωμα ή νύχτα. Με βάση μίας ειδικής εφαρμογής μετρήθηκε, επίσης, η ένταση του θορύβου που προκαλούσε το λάλημα, η οποία έφθανε τα 84 ντεσιμπέλ, πολύ παραπάνω από τα ανεκτά όρια για τα ανθρώπινα αυτιά.

Η απόφαση κατά του κόκορα ήταν «καταπέλτης». Πλέον, θα του επιτρέπεται να ασκεί τις φωνητικές χορδές του μόνο σε συγκεκριμένο ωράριο: Από τις 8:00 έως τις 22:00 τις καθημερινές και από τις 9:00 έως τις 22:00 τις αργίες.

Ακόμη πιο «τσουχτερό» όμως είναι το πρόστιμο που καλείται να πληρώσει ο ιδιοκτήτης του και στο εξής θα πρέπει να κρατά τον κόκορά του μέσα σε κλειστό στάβλο, ο οποίος θα πρέπει να μονωθεί κατάλληλα, ώστε το λάλημά του να μην ενοχλεί τα ευαίσθητα αυτιά των γειτόνων του.

ΑΠΕ-ΜΠΕ / La Repubblica

Διαβάστηκε 966 φορές

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.