Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2019 13:50

Σεισμός στην Αθήνα – Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μεγάλος σεισμός αναστάτωσε το μεσημέρι την Αθήνα. Ταρακουνήθηκε όλη η Αττική Ήταν 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο κοντά στη Μαγούλα. Ακολούθησαν πολλοί μετασεισμοί με τον μεγαλύτερο να είναι 4,3 Ρίχτερ. Ζημιές στο κτίριο της Βουλής. Χάος στους δρόμους και μποτιλιάρισμα παντού. Ρωγμές σε σπίτια στη Μάνδρα, έπεσαν σοβάδες στο Περιστέρι. ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ οι εξελίξεις

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε την Αθήνα και ολόκληρη την Αττική στις 14:13 το μεσημέρι της Παρασκευής (19.07.2019). Ο σεισμός είχε επίκεντρο την περιοχή της Μαγούλας, κοντά στο ρήγμα απ’ όπου προήλθε ο σεισμός του 1999 και ξύπνησε μνήμες.

Ο σεισμός είχε μεγάλη διάρκεια και βοή και έγινε αισθητός σε όλη την Αττική αλλά και σε πολλές άλλες περιοχές της Ελλάδας όπως σε ΚόρινθοΑίγινα,ΝάξοΠάροΆνδρο, βόρεια ΕύβοιαΣύρο,  ΛιβαδειάΧαλκίδα και Ιτέα. Κόσμος σε πολλές περιοχές, ακόμη και στην Ερμού, βγήκε στους δρόμους τη στιγμή του σεισμού αλλά και μετά καθώς ο σεισμός προκάλεσε τρόμο.

Σεισμός στην Αθήνα – Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις στο live blog του newsit.gr

Ο πρώτος σεισμός

Εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώθηκε ότι σήμερα στις 14:13 ώρα Ελλάδος, οι σεισμογράφοι τους κατέγραψαν ισχυρή σεισμική δόνηση, με μέγεθος 5,1 βαθμών της κλίμακας Richter, που προέρχεται από απόσταση 23 χλμ. ΒΔ της Αθήνας. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 23 Χλμ. ΒΔ της Αθήνας.

Ο μεγάλος μετασεισμός

Εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώθηκε ότι σήμερα στις 15:11 ώρα Ελλάδος, οι σεισμογράφοι τους κατέγραψαν Ασθενή σεισμική δόνηση, με μέγεθος 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που προέρχεται από απόσταση 18 Χλμ. ΒΔ της Αθήνας. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 18 Χλμ. ΒΔ της Αθήνας.

Ο σεισμός και τα πρώτα προβλήματα

Εκτός από τις ρωγμές σε σπίτια στη Μάνδρα αλλά και την πτώση σοβάδων στο Περιστέρι, ο σεισμός προκάλεσε προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες λόγω υπερφόρτωσης όλων των δικτύων αφού αμέσως μετά το σεισμό όλοι προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με τους δικούς τους ανθρώπους. Οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών συνιστούν στο καταναλωτικό κοινό να καλούν μόνο επείγουσες κλήσεις και να επικοινωνούν μέσω εφαρμογών, όπως viber, WhatsApp και social media.

Ο σεισμός προκάλεσε, επίσης, διακοπές ρεύματος στο κέντρο της Αθήνας, σε περιοχές του Πειραιά και στο Αιγάλεω. Οι βλάβες, σύμφωνα με πληροφορίες από αρμόδιες πηγές, εντοπίζονται στα δίκτυα μέσης και χαμηλής τάσης, ενώ στην υψηλή τάση (που θα επηρέαζε περισσότερες περιοχές) κατά τις ίδιες πληροφορίες δεν εντοπίστηκαν προβλήματα.

Οι δηλώσεις Πέτσα για τον σεισμό

Σε ανακοίνωσή του από το Μέγαρο Μαξίμου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, αφού αναφέρθηκε στα στοιχεία του σεισμού, επεσήμανε ότι δεν υπάρχουν αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς και ζημιές.

Οι μόνες ζημιές που έχουν αναφερθεί ως τώρα, σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει μέχρι στιγμής, είναι μια παλαιά κατοικία στη Δραπετσώνα, και ένα ακατοίκητο σπίτι στα Πετράλωνα, επίσης έχουν πέσει προσόψεις στο Αιγάλεω και τη Δραπετσώνα.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε κλήσεις για απεγκλωβισμούς ατόμων από ασανσέρ. Επίσης τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας παρουσίασαν πρόσκαιρα προβλήματα, λόγω της υπερφόρτωσης του δικτύου, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Από την πρώτη στιγμή οι κ.κ. Χρυσοχοϊδης και Χαρδαλιάς είναι στο συντονιστικό και ο πρωθυπουργός ενημερώνεται για όλες τις εξελίξεις στο γραφείο του. Σε ετοιμότητα και οι Ένοπλες Δυνάμεις, αν και εφόσον χρειαστεί. Και ο κ. Πέτσας έκλεισε τη δήλωσή του λέγοντας ότι στην Ελλάδα γνωρίζουμε από σεισμούς και κάλεσε τους πολίτες να είναι ενημερωμένοι.

Νewsit.gr

Διαβάστηκε 1044 φορές