Τρίτη, 13 Αυγούστου 2019 14:31

Σάλος για ορθόδοξο ιερέα σε βάφτιση που μοιάζει με… κακοποίηση βρέφους (Βίντεο) Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ένας ορθόδοξος παπάς από τη Ρωσία βρίσκεται στη δίνη του κυκλώνα μετά το βίντεο που ανέβηκε στα κοινωνικά μέσα με μια «αλλιώτικη» βάφτιση.

Όπως μεταδίδει το Russia Today, ο παπάς Vasily Necheporenko, γνωστός ως πατέρας Φώτιος, τέθηκε σε διαθεσιμότητα ενός έτους μετά τη μοιραία βάφτιση, η οποία κατέληξε με τους γονείς στο τοπικό αστυνομικό τμήμα να καταθέτουν αναφορά κατά του παπά.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στην Γκάτσινα, κάπου 40 χιλιόμετρα από την Αγία Πετρούπολη. Το ενός έτους βρέφος φαίνεται να αντιστέκεται στους βαπτιστικούς χειρισμούς του ιερέα, εκείνος ωστόσο απτόητος συνεχίζει το μυστήριο εντείνοντας την προσπάθεια να βουτήξει το μωρό στην κολυμπήθρα με το κεφάλι.

Κάποια στιγμή βλέπουμε την ταραγμένη μητέρα να προσπαθεί να το πάρει από τα χέρια του αδέξιου ιερέα, εκείνος αρνείται ωστόσο και συνεχίζει την προσπάθειά του να ολοκληρώσει το μυστήριο με απότομες κινήσεις.

Η μητέρα, Anastasia Alekseyeva, δήλωσε στο ρωσικό μέσο πως η ατμόσφαιρα ήταν τεταμένη από την αρχή, καθώς ο ιερέας επέπληξε τόσο την ίδια όσο και τον νονό επειδή δεν γνώριζαν το τυπικό.

«Μετά την πρώτη βύθιση, κατάλαβα πως το μωρό πνιγόταν. Άρχισα να το τραβώ [από τα χέρια του παπά]», είπε και δήλωσε πως το μωρό έφερε μελανιές από την τελετή, αλλά και εκδορές σε λαιμό και ώμο.

Η Alekseyeva είπε ακόμα πως αξιωματούχοι της ρωσικής εκκλησίας τής τηλεφώνησαν κατόπιν για να απολογηθούν για τη συμπεριφορά του ιερέα. Ο επικεφαλής της ενορίας στο Πατριαρχείο της Μόσχας, Γεννάδιος, αποκάλεσε την εν λόγω βάφτιση «τρέλα», λέγοντας πως τέτοιες «ανεπαρκείς υπηρεσίες» κάνουν κακό στην αποστολή της εκκλησίας.

Όσο για τον πατέρα Φώτιο, αρνείται ότι έκανε κάτι κακό. «Τίποτα αξιοσημείωτο δεν συνέβη», είπε και κατηγόρησε τη μητέρα για την εμπλοκή της στο μυστήριο και τη φόρτιση του κλίματος: «Υποθέτω πως η μητέρα βαρέθηκε, έχοντας πολύ ελεύθερο χρόνο στα χέρια της και τίποτα να κάνει. Κι έτσι έγινε υστερική, ενώ τίποτα το τρομακτικό δεν συνέβη».

Η ιερατική αρχή της Γκάτσινα σχολίασε πάντως πως οι ενορίτες της έχουν εκφράσει και στο παρελθόν παράπονα για τον ιερέα και τους τραχείς του τρόπους με τα μωρά.

Διαβάστηκε 861 φορές

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.