Τρίτη, 13 Αυγούστου 2019 15:12

Οι Κορίνθιοι σχολιάζουν τον αριθμό έκτακτης ανάγκης- 112 (βιντεο) Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

«Εγκαίνια» με μηνύματα προς τους πολίτες των περιοχών με δείκτη επικινδυνότητας 5, έκανε το Σάββατο το πρωί το 112, αλλά τα επαναλαμβανόμενα μηνύματα προκάλεσαν την απορία των κατόχων την κινητών, ενώ αρκετοί ειναι αυτοί που δεν έλαβαν καθόλου το μήνυμα.

Δέκτες των μηνυμάτων έγιναν και οι πολίτες της Κορινθίας. 


Συγκεκριμένα, από το πρωί που άρχισε επίσημα η «ενδιάμεση λύση» για την αποστολή ειδοποιήσεων από τα δύο κέντρα του 112 που πλέον λειτουργούν κανονικά, 24 ώρες 7 μέρες την εβδομάδα, εστάλησαν τρεις και τέσσερις φορές μηνύματα που καλούν τους πολίτες να είναι προσεκτικοί λόγω ακραίου κινδύνου πυρκαγιάς.

Γιατί συνέβη αυτό
Ανάλογα με τις μετακινήσεις του κάθε πολίτη το τελευταίο 24ωρο, πριν την αποστολή του προειδοποιητικού SMS, και τον αριθμό των κεραιών κινητής τηλεφωνίας που έχουν εντοπίσει το σήμα του, προκύπτει και ο αριθμός των μηνυμάτων που θα πάρει από το σύστημα.

Για παράδειγμα, εάν ένας πολίτης είχε κινηθεί από χθες έως σήμερα, έστω οριακά σε τρεις διαφορετικές περιφερειακές ενότητες (περιοχές) και έχει εντοπισθεί το σήμα του κινητού του από τρεις διαφορετικές κεραίες, τότε αναμένεται να λάβει τρία μηνύματα.

Κάποιοι χρήστες δεν έλαβαν καθόλου το μήνυμα
Απαραίτητα για να λαμβάνουν οι πολίτες τέτοιου είδους μηνύματα, θα πρέπει ρυθμίσουν τα κινητά σας για λήψη μηνυμάτων κυψέλης (cell broadcasting), αν για οποιονδήποτε λόγο έχουν απενεργοποιημένη αυτή τη δυνατότητα στις ρυθμίσεις του κινητού δεν θα λαμβάνουν μηνύματα από το 112
Στο βιντεο που ακολουθεί θα παρακολουθήσετε πως σχολιάζουν οι Κορίνθιοι την υπηρεσία, ποιοι έλαβαν το μήνυμα, ποιοι όχι αλλά και τι ακριβώς αναφέρουν. 
Διαβάστηκε 241 φορές

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.