Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2019 08:16

Εργαζόμενος κατάπιε χλώριο βιομηχανικής χρήσης-Ήταν σε φιάλη τύπου πόσιμου νερού! Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

«Ένα εργατικό ατύχημα σε επιχείρηση στη Ναύπακτο ήρθε να αναδείξει και στην περιοχή τις άθλιες συνθήκες εργασίας-ασφάλειας και κυρίως του καθεστώτος πλέον των ενοικιαζόμενων εργαζομένων», όπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο της περιοχής.

Η καταγγελία του Εργατικού Κέντρου:

«Πριν από λίγες μέρες ενοικιαζόμενος εργαζόμενος, πακιστανικής καταγωγής, από την έλλειψη μέτρων ασφαλείας στην επιχείρηση, κατάπιε χλώριο βιομηχανικής χρήσης, το οποίο βρισκόταν σε φιάλη τύπου πόσιμου νερού δίπλα στους χώρους εργασίας.

Σε μία επιχείρηση όπου επενδύονται αρκετά χρήματα για την παρακολούθηση των εργαζομένων της με κάμερες σε όλους σχεδόν τους χώρους εργασίας δεν υπήρχε στοιχειώδης πρόβλεψη για την αποθήκευση επικίνδυνων ουσιών σε χώρους μάλιστα όπου επεξεργάζονται βρώσιμες πρώτες ύλες!

Ο εργαζόμενος διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου και από εκεί στο Νοσοκομείο «Άγ. Ανδρέας» της Πάτρας.

Οι ευθύνες είναι ισομερώς κατανεμημένες σε όλους αυτούς που εκμεταλλεύονται με τέτοιους τρόπους συναδέλφους εργαζόμενους αλλά και στους ελεγκτικούς μηχανισμούς που αν και γνωρίζουν τις τέτοιου είδους «δραστηριότητες» των εργοδοτών δεν κάνουν τους απαραίτητους ελέγχους για την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας όσο και τους απαραίτητους τεχνικούς ελέγχους ειδικά σε επιχειρήσεις τροφίμων. Επιβάλλεται, έστω και τώρα, έλεγχος όλων των παραπάνω, τόσο από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΣΕΠΕ Φωκίδας όσο και από το ίδιο το Υπουργείο Εργασίας».

Πηγή: achaianews.gr

Διαβάστηκε 788 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2019 08:18