Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019 13:22

Απατεώνες πήραν 7.500 ευρώ από 80χρονη στην Κυπαρισσία υποσχόμενοι επιστροφή από ταμείο! Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Θύμα απάτης έπεσε 80χρονη στην Κυπαρισσία χθες το πρωί από αγνώστους που κατάφεραν να της αποσπάσουν 7.500 ευρώ πείθοντάς την ότι ήταν το κόστος των διαδικασιών για να πάρει επιστροφή 30.000 ευρώ από ασφαλιστικό ταμείο.

Το σχέδιο φαίνεται ότι ήταν πολύ καλά οργανωμένο και οι επιτήδειοι γνώριζαν πολλά στοιχεία και με λεπτομέρειες.

Στην 80χρονη τηλεφώνησε άγνωστος χθες το πρωί προσποιούμενος ότι είναι από το Ταμείο Συνταξιούχων Αυτοκινητιστών και της είπε ότι δικαιούτο ως επιστροφή 30.000 ευρώ, καθώς είχε χάσει τον άνδρα της πρόσφατα. Χρειαζόταν να καταθέσει σε ένα λογαριασμό το 25% των χρημάτων που ήταν το κόστος της όλης διαδικασίας. Η 80χρονη πείστηκε και πήγε στην Τράπεζα Πειραιώς στην Κυπαρισσία για να πάρει τα χρήματα, προκειμένου να τα καταθέσει σε λογαριασμό στην Alpha. Είχε ξεχάσει όμως την ταυτότητά της και έτσι δεν της επιτράπηκε να κάνει ανάληψη των χρημάτων, οπότε πήρε ταξί να πάει σπίτι να την πάρει και να επιστρέψει. Στη διαδρομή δέχθηκε πάλι τηλεφώνημα από τους απατεώνες που την ρώτησαν ποιο ήταν το πρόβλημα και όταν τους είπε, την συμβούλεψαν να πάει στη Ζαχάρω, όπου και πήγε με το ταξί έχοντας μαζί της και την ταυτότητα. Εκανε ανάληψη το ποσό από την μια τράπεζα και το κατέθεσε στην άλλη, στο λογαριασμό που της είχε δοθεί και επέστρεψε.

Το μεσημέρι εξιστόρησε τα γεγονότα στο γιο της, ο οποίος κατάλαβε ότι ήταν απάτη και ενημέρωσε την Αστυνομία, ενώ ειδοποιήθηκε και η τράπεζα που είχε γίνει η κατάθεση. Οπως διαπιστώθηκε, ο λογαριασμός ανήκει σε υπαρκτό πρόσωπο και έχει ανοιχθεί στη Θεσσαλονίκη και οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό του.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Διαβάστηκε 1118 φορές