Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019 15:39

Συνάντηση Βουλευτή Κορινθίας κ. Μαριλένας Σούκουλη-Βιλιάλη με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη για θέματα που αφορούν την τουριστική ανάπτυξη του Νομού Κορινθίας Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Σήμερα, την 19η Σεπτεμβρίου 2019 και ημέρα Πέμπτη, είχα την χαρά να συναντηθώ με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη, προκειμένου να εξετάσουμε από κοινού δράσεις για την ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης στο Νομό μας.

Μετά από επαφές και συζητήσεις με τους εμπλεκόμενους φορείς του Νομού μας , ενημέρωσα τον κύριο Υπουργό για την επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης του στρατηγικού μας σχεδιασμού σε θέματα που αφορούν το Μοναδικό τουριστικό προϊόν της Κορινθίας.

Σε πρώτο πλάνο τέθηκε η προοπτική αξιοποίησης και ανάδειξης του Ισθμού, η ενίσχυση του Αθλητικού τουρισμού και του τουρισμού Υγείας και Ευεξίας (Λουτράκι, Άγιοι Θεόδωροι και Λουτρά Ωραίας Ελένης), αλλά και του Οινοτουρισμού (Νεμέα) και του Ορεινού τουρισμού στην Δυτική Κορινθία (Φενεός, Τρίκαλα και Στυμφαλία), ενδεχομένως με την δημιουργία ενός Οργανισμού Διαχείρισης Προορισμού – DMO ( Destination Management Organization), αλλά και την προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος μέσω δράσεων σε συνεργασία με την Marketing Greece.

Στο πλαίσιο αυτού του σχεδιασμού συζητήσαμε και συμφωνήσαμε ότι ως άμεσα βήματα υλοποίησης θα μπορούσαν να είναι τα ακόλουθα:

Η ανάδειξη του Ισθμού μέσω προγράμματος αρχιτεκτονικής ανάπλασής του ακόμα και μέσω ιδιωτικών πόρων στα πλαίσια προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης τους.

Η συμμετοχή των επιχειρήσεών μας σε εκθέσεις, εκδηλώσεις και γεγονότα προώθησης εντός και εκτός της χώρας, που υλοποιούνται ή στηρίζονται από το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ.

Η άρση του χαρακτηρισμού της πόλης του Λουτρακίου ως πόλη κορεσμένη προκείμενου να μπορεί να ενταχθεί στα χρηματοδοτικά εργαλεία από τα οποία σήμερα εξαιρείται.

Η αξιοποίηση των Ξενία του Νομού μας στο πλαίσιο του προγράμματος ανάδειξης των αντίστοιχων Ξενιών που σχεδιάζει το Υπουργείο Τουρισμού σε ολόκληρη τη χώρα.

Η ολοκλήρωση της θεσμικής διαδικασίας της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που απαιτείται για τις προδιαγραφές που αφορούν τον Τουρισμό Υγείας.

Η έκδοση Υπουργικής Απόφασης παράτασης του χρόνου ολοκλήρωσης της επανακατάταξης των ξενοδοχείων σε κατηγορίες αστέρων και σε κατηγορίες κλειδιών.

Η ενίσχυση αυτόνομα, με τις αντίστοιχες προωθητικές ενέργειες στο εξωτερικό κατά κύριο λόγο, των επιμέρους Θεματικών πεδίων ανάπτυξης του τουριστικού μας προϊόντος όπως είναι οι Δρόμοι Κρασιού, τα Βήματα του Αποστόλου Παύλου και οι Άθλοι του Ηρακλή.

Ο Υπουργός, γνωρίζοντας εκ των προτέρων την περιοχή και τη δυναμική της, δεσμεύτηκε ότι θα εργασθεί ώστε η Κορινθία όπως και φυσικά ολόκληρη η Χώρα να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τα τουριστικά συγκριτικά της πλεονεκτήματα.

Ο Υπουργός κ. Θεοχάρης υποσχέθηκε ότι θα είμαστε σε διαρκή επικοινωνία προκείμενου να προχωρήσουμε άμεσα στην υλοποίηση των παραπάνω δράσεων προς όφελος των πολιτών του Τόπου μας και ολόκληρης της Χώρας.

Θα ήθελα να τον ευχαριστήσω προσωπικά για την βούλησή του να σταθεί δίπλα στα προβλήματα της Κορινθίας αλλά και να συμμετέχει ενεργά στην πορεία της προς το μέλλον.

Η Κορινθία αλλάζει σελίδα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: 

Διαβάστηκε 5034 φορές

Πολυμέσα