Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2019 10:32

Λήγει σήμερα Δευτέρα η προθεσμία για την ένταξη στις 120 δόσεις Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Λήγει σήμερα Δευτέρα 7 Οκτωβρίου η προθεσμία για την ένταξη στις 120 δόσεις, με τα έως τώρα στοιχεία για όσους έχουν προχωρήσει στη ρύθμιση των χρεών τους να είναι άκρως ενθαρρυντικά. Στο τελικό στάδιο βρίσκονται και οι προετοιμασίες για νέα περαίωση εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων για τις χρήσεις από το 2013 και μετά.

Τετρακόσιες πενήντα πέντε χιλιάδες οφειλέτες έχουν ήδη κλειδώσει την ένταξή τους στη ρύθμιση ενώ επιπλέον 150.000 πρέπει να πληρώσουν την 1η δόση εντός τριών εργάσιμων ημερών από την υποβολή της αίτησης.

Έχουν ρυθμιστεί χρέη 4,9 δις. ευρώ ποσό που αναμένεται να αυξηθεί στα 6 δισ. μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Το δημόσιο έχει ήδη εισπράξει 400 εκατ. ευρώ ενώ το ποσό θα ξεπεράσει τα 600 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου.

Ανοικτό αφήνει η κυβέρνηση το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε περαίωση εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων.

Το σενάριο αφορά στο να κλείσουν χωρίς έλεγχο ανέλεγκτες υποθέσεις των ετών 2013 έως 2018 για αυτοαπασχολούμενους, νομικά πρόσωπα και αγρότες.

«Αν η περαίωση είναι ένα από τα εργαλεία αυτό θα το προτείνει μέσα στις επόμενες ημέρες το οικονομικό επιτελείο. Αν η περαίωση είναι κάτι που ζητάει η κοινωνία ή που ζητάνε οι επαγγελματίες του κλάδου εδώ είμαστε να το συζητήσουμε», είπε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Η προώθηση της περαίωσης συνδέεται με το κατά πόσο θα κριθεί οριστικά ότι επιτυγχάνεται ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ στον προϋπολογισμό του 2020.

Διαβάστηκε 764 φορές

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.