Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2019 08:22

Διευθυντές σχολείων: Θα ξεπαγιάσουν οι μαθητές μέσα στον χειμώνα Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Εκκληση προς τα υπουργεία Παιδείας και Οικονομικών κάνουν οι διευθυντές των σχολείων, να λάβουν μέτρα για να μην ξεπαγιάσουν οι μαθητές μέσα στις σχολικές τάξεις. Οι διευθυντές φοβούνται ότι δεν θα μπορέσουν ν΄αγοράσουν πετρέλαιο λόγω της υψηλής τιμής αλλά και των οικονομικών προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες εδώ και χρόνια.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, έστειλε επιστολή στα δύο υπουργεία, στην οποία τονίζουν ότι πρέπει να βρεθεί μια λύση με αφορμή την ανάγκη προμήθειας πετρελαίου θέρμανσης από τις σχολικές μονάδες, από την ερχόμενη εβδομάδα, σε τιμή, που αναμένεται να διαμορφωθεί στο 1,05 ευρώ ανά λίτρο.

Οι διευθυντές αναφέρουν ότι δεν θα μπορούν να πάρουν πετρέλαιο με δεδομένη την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα οικονομικά των σχολικών μονάδων, αφού η μείωση της επιχορήγησής τους από το 2010 και μετά ξεπερνά το 50%. Στο πλαίσιο αυτό καλούν τα υπουργεία Παιδείας, Εσωτερικών και Οικονομικών, να προχωρήσουν στην άμεση λήψη των παρακάτω μέτρων ώστε να διασφαλιστεί η στοιχειώδης λειτουργία των σχολικών μονάδων:

  1. Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης αλλά και του ΦΠΑ στο πετρέλαιο θέρμανσης που προμηθεύονται οι Σχολικές Επιτροπές.
  2. Πλήρη κατάργηση του Φ.Π.Α. για όλες τις δαπάνες των Σχολικών Επιτροπών.
  3. Εξασφάλιση πλήρους διαφάνειας στη διαδικασία κατανομής της οικονομικής επιχορήγησης στις σχολικές μονάδες από τις Σχολικές Επιτροπές.
  4. Σταδιακή αύξηση της οικονομικής επιχορήγησης των σχολικών μονάδων, ώστε σε βάθος τριετίας να επανέλθει στα επίπεδα που ήταν πριν το 2010.

Το πρόβλημα με την αγορά του πετρελαίου είναι σοβαρό και ιδιαίτερα για τις ορεινές περιοχές .Και τα προηγούμενα χρόνια γονείς αναγκάζονται να απευθυνθούν σε εταιρείες πετρελαιοειδών , ώστε να τους χορηγήσουν δωρεά το πετρέλαιο για τις ανάγκες θέρμανσης των σχολείων .Πάρα πολλές εταιρείες ανταποκρίνονται στο αίτημα, αλλά αυτό δεν αποτελεί λύση, όπως αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί.

Πηγή: ethnos.gr
Διαβάστηκε 865 φορές

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.