Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019 16:10

Μειώνονται οι τιμές καινούργιων και μεταχειρισμένων αυτοκινήτων (βιντεο) Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το υπουργείο Οικονομικών δρομολογεί αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού του τέλους ταξινόμησης οδηγώντας με αυτό τον τρόπο σε μειώσεις τιμών για αγορά καινούργιων αυτοκινήτων. Παράλληλα, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα ευνοήσει τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα με ηλικίες έως 5 έτη μειώνοντας τους δασμούς!

Όσον αφορά τα τέλη ταξινόμησης, η υφιστάμενη κλίμακα που θεσπίστηκε το 2016 τιμωρεί στην ουσία οχήματα με πολύ υψηλότερο τέλος επειδή η αξία τους ξεπερνά μόλις κατά ένα ευρώ την αξία άλλων ανταγωνιστικών οχημάτων.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να χάνονται πολύτιμα κρατικά έσοδα από την ταξινόμηση ΙΧ αλλά και να καταδικάζεται η εγχώρια αγορά και οι φορολογούμενοι στην απόκτηση χαμηλότερης αξίας οχήματα.

Η τελική τιμή πώλησης των ΙΧ προκύπτει από τον εξής υπολογισμό: Ο εισαγωγέας δηλώνει την προ φόρων λιανική τιμή του οχήματος. Επί αυτής της αξίας υπολογίζεται το τέλος ταξινόμησης με συντελεστή επί του συνόλου της αξίας και στη συνέχεια επί της προ φόρων αξίας επιβάλλεται και ΦΠΑ 24%.

Στο ρεπορταζ του SUPER TV που ακολουθεί ο Κορίνθιος έμπορος Αυτοκινήτων Αθανάσιος Σμύρης αναφέρει όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: 

Διαβάστηκε 1815 φορές

Πολυμέσα