Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019 16:19

Νέα σιωπηρή παράταση για το κτηματολόγιο - Έρχονται πρόστιμα για τους «ξεχασιάρηδες» (βιντεο) Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τέλος στις συνεχείς παρατάσεις όσον αφορά στην υποβολή δηλώσεων για το Κτηματολόγιο, επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Περιβάλλοντος, στοχεύοντας στην ολοκλήρωση της διαδικασίας έως το 2021. Ωστόσο, για να απομακρύνει τον κίνδυνο που διατρέχουν οι περιουσίες πολλών πολιτών, αποφασίστηκε να δοθεί σιωπηρή παράταση δύο ή και τριών εβδομάδων, στις περιοχές όπου εκπνέει η προθεσμία.

Αυτή θα αφορά τις περιοχές που είχαν λάβει ήδη παράταση, η προθεσμία της οποίας λήγει στο τέλος Σεπτεμβρίου. 

Πολλά από αυτά τα ακίνητα έχουν χαρακτηριστεί ως «ανεντόπιστα». Συχνό είναι το φαινόμενο να προέρχονται από κληρονομιές, όπου ο αποδέκτης της κληρονομίας δεν γνωρίζει την τοποθεσία τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΥΠΕΝ ετοιμάζει προτάσεις που θα υποβάλει στη Βουλή προκειμένου να αλλάξουν οι σχετικές ρυθμίσεις και να μη «χαθούν» χιλιάδες περιουσίες.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «'Εθνος», από την περασµένη Παρασκευή ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Περιβάλλοντος παρατάσεις διάρκειας 15 ηµερών έως και δύο µηνών για τις υπό κτηµατογράφηση περιοχές, των οποίων οι προθεσµίες έληγαν αυτές τις ηµέρες.

Ο πρόεδρος ΤΕΕ Κορινθίας, αναφέρει της περιοχές της Κορινθίας που απασχολεί το κτηματολόγιο και τι πρέπει να προσέξουμε.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: 

Διαβάστηκε 1830 φορές

Πολυμέσα