Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019 09:27

Σάμος: Μαχαιρώματα, ξύλο, φωτιές και τραυματίες – Κλειστά σχολεία μετά τα επεισόδια στον καταυλισμό μεταναστών Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Άγρια επεισόδια ανάμεσα σε ομάδες μεταναστών, με μαχαιρώματα και φωτιές που λίγο έλειψε να στοιχίσουν ανθρώπινες ζωές. Η Σάμος προσπαθεί να συνέλθει από τις σκηνές χάους που εκτυλίχθηκαν και σε αυτό το πλαίσιο, όλα τα σχολεία θα μείνουν σήμερα κλειστά.

Η αρχή έγινε αργά το απόγευμα της 14ης Οκτωβρίου, κοντά στον δημοτικό κήπο στην πόλη της Σάμου όταν μια ομάδα Αφγανών συγκρούστηκε για άγνωστους λόγους με Σύριους με αιχμηρά αντικείμενα. Αποτέλεσμα των συγκρούσεων, ήταν ο τραυματισμός τριών Σύρων και η μεταφορά τους στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύονται με τραύματα στο θώρακα και στη πλάτη . Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες συνελήφθησαν λίγη ώρα αργότερα.

Τα επεισόδια γενικεύτηκαν και μεταφέρθηκαν μέσα στον καταυλισμό, όπου ξέσπασε φωτιά, γύρω στις 22.00 το βράδυ. Οι εικόνες είναι αποκαλυπτικές. Οι φλόγες παίρνουν ύψος και δεκάδες άτομα, τρέχουν πανικόβλητα να σωθούν.

Χιλιάδες αιτούντες άσυλο εγκατέλειψαν τον καταυλισμό κινούμενοι προς την πόλη της Σάμου.

Ενσωματωμένο βίντεο

Φωτιά στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Σάμου

Gepostet von Samos24.gr am Montag, 14. Oktober 2019

Σύμφωνα με τον δήμαρχο ανατολικής Σάμου, Γιώργο Στάντζ, επρόκειτο για ακόμα μία εξέγερση μεταναστών. «Αν είχαμε απόψε ισχυρούς βόρειους ανέμους, το Μάτι δε θα ήταν τίποτα», σχολίασε στον ΑΝΤ1.

Όπως είπε ο δήμαρχος της περιοχής, πλήθος αιτούντων άσυλο έχει βρει καταφύγιο στο κέντρο της πόλης Βαθύ. Από πλευράς τους οι τοπικές Αρχές ήταν σε συνεχή επικοινωνία με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, καθ’όλη τη διάρκεια της νύχτας, ενώ αποφασίστηκε σήμερα να μη λειτουργήσουν τα σχολεία στο Βαθύ.

«Έχουμε 7000 μόνιμους κατοίκους και 5700 πρόσφυγες», είπε ο Γ.Στάντζος, τονίζοντας πως οι κάτοικοι της πόλης της Σάμου, στα όρια της οποίας βρίσκεται το ΚΥΤ είναι στο «κόκκινο».

Πηγή: newsit.gr

Διαβάστηκε 878 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019 09:33