Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019 10:40

Joker: Γιατί η ταινία κρίθηκε ακατάλληλη και ποιος το αποφάσισε! (photos) Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Joker: Ο… κακός χαμός έγινε με την ταινία «Τζόκερ» και την έφοδο της αστυνομίας σε κινηματογράφους έτσι ώστε να εντοπιστούν τυχόν ανήλικοι που παρακολουθούσαν τις προβολές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που αργότερα επιβεβαιώθηκαν, το βράδυ της Κυριακής η αστυνομία κλήθηκε σε κινηματογράφο έτσι ώστε να διαπιστώσει αν υπήρχαν ανήλικοι που παρακολουθούσαν την ταινία «Joker». Η εν λόγω ταινία έχει κριθεί ως ακατάλληλη για ανηλίκους κάτω των 18 ετών, με αποτέλεσμα να προχωρήσουν κάποιοι σε καταγγελία και η αστυνομία στη συνέχεια να μπει στις αίθουσες έτσι ώστε να ελέγξει αν πράγματι υπήρχαν ανήλικοι που παρακολουθούσαν την προβολή. Υπήρξαν, μάλιστα, πληροφορίες που έλεγαν πως κάτι αντίστοιχο είχε γίνει και το μεσημέρι του Σαββάτου σε κινηματογράφο μέσα σε εμπορικό κέντρο.

Το γεγονός αυτό, πάντως, έφερε νέα πολιτική αντιπαράθεση στη χώρα με την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ να επιτίθεται στην κυβέρνηση και επί της ουσίας να κάνει λόγο για λογοκρισία και για πρακτικές περασμένων δεκαετιών, με την απάντηση του κυβερνώντος κόμματος να είναι εξίσου σφοδρή και το… θερμόμετρο να ανεβαίνει. Αυτό που πολύ δεν κατάλαβαν, ωστόσο, είναι το γιατί η ταινία «Joker» κρίθηκε ακατάλληλη από τους αρμόδιους αλλά και ποιοι είναι αυτοί που αποφασίζουν για την ακαταλληλότητα μιας ταινίας και με βάση ποιον νόμο. Πρόκειται για μια ταινία που ήδη έχει… σπάσει ταμεία, με την ερμηνεία του Χοακίν Φίνιξ να είναι εξαιρετική και να έχει αποσπάσει τρομερές κριτικές. Μάλιστα, η ταινία «Τζόκερ» είναι υποψήφια για Όσκαρ σε πάρα πολλές κατηγορίες.

Βέβαια, το γιατί σε κάποιες χώρες έχει κριθεί ως κατάλληλη για ανηλίκους άνω των 15 ετών, σε άλλες χώρες κατάλληλη για ανηλίκους άνω των 17 ετών και στην Ελλάδα κατάλληλη για ενήλικες άνω των 18 ετών, είναι κάτι που έχει προκληθεί σαν απορία σε αρκετό κόσμο. Το πως και το γιατί, θα επιχειρήσουμε να… διαλευκάνουμε στο photostory που ακολουθεί…  

Πηγή: onsports.gr

Διαβάστηκε 873 φορές

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.