Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019 12:40

Εγκρίθηκε το αίτημα του Δήμου Σικυωνίων για χρηματοδότηση νέας γέφυρας στο Φενεό Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Εγκρίθηκε το αίτημα του Δήμου Σικυωνίων για χρηματοδότηση, ύψους 1,2 εκατ. ευρώ για την κατασκευή νέας γέφυρας στο Φενεό, αφού η παλιά γέφυρα είχε καταρρεύσει πέρσι κατά την διάρκεια δυσμενών καιρικών φαινομένων που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή. Η χρηματοδότηση εξασφαλίστηκε μετά από συντονισμένες προσπάθειες της δημοτικής αρχής Σικυωνίων και με την καθοριστική συμβολή του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Βουλευτή Κορινθίας Χρίστου Δήμα.

Η χρηματοδότηση εγκρίθηκε από τη Γενική Γραμματεία Υποδομών την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου. Πρόκειται για μία ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη, η οποία θα συμβάλει στην βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής καθώς η ολοκλήρωση του έργου συντελεί στην σύνδεση των χωριών Μεσινό –Αρχαία Φενεός – Πανόραμα και επιπλέον αποτελεί καθοριστικής σημασίας έργο για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής αφού από το σημείο αυτό περνούν όσοι επιθυμούν να επισκεφθούν τη λίμνη Δόξα, ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του Νομού μας.

Η Δημοτική Αρχή Σικυωνίων θα εντείνει τις προσπάθειές της, για την όσο το δυνατόν ταχύτερη και βέλτιστη ολοκλήρωση των διαδικασιών κατασκευής της νέας γέφυρας. Όσο για τον Χρίστο Δήμα, παρότι η κυβέρνηση είναι στους πρώτους μόλις μήνες της θητείας της, ο ίδιος με τις παρεμβάσεις του έχει καταφέρει ήδη να εξασφαλίσει σημαντικές χρηματοδοτήσεις για έργα στην Κορινθία

Πηγή:korinthostv.gr

Διαβάστηκε 834 φορές