Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2019 12:40

Σπείρα «έγδυνε» οδηγούς – Τους έπειθαν να σταματήσουν γιατί θα πατούσαν αδέσποτα γατάκια Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με το πρόσχημα ότι παραλίγο να πατήσουν αδέσποτα γατάκια και να προκαλέσουν τροχαίο ατύχημα, τα μέλη μίας σπείρας στη Θεσσαλονίκη κατάφερναν να κλέβουν τσάντες και άλλα αντικείμενα από τα οχήματα ανυποψίαστων οδηγών.

Οι δράστες, αφού κατάφερναν να πείσουν τα θύματά τους να ακινητοποιήσουν τα οχήματά τους, τους απασχολούσαν και έπαιρναν από τη θέση του συνοδηγού τις τσάντες και προσωπικά τους αντικείμενα. Η λεία των δραστών φαίνεται πως ξεπερνάει τις 48.000 ευρώ, καθώς εκτός από μετρητά χρήματα, άρπαζαν και τραπεζικές κάρτες με τις οποίες στη συνέχεια έκαναν αναλήψεις.

Οι αστυνομικές αρχές ταυτοποίησαν και συνέλαβαν δύο άτομα, έναν Σύρο και έναν Αλγερινό, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνεται και τρίτο άτομο που αναζητείται. Μάλιστα, οι δύο αλλοδαποί, που φαίνεται να διαμένουν νόμιμα στη χώρα, προέβαλαν αντίσταση κατά τη σύλληψή τους και άσκησαν βία σε βάρος των αστυνομικών.

Σύμφωνα με το τμήμα ασφάλειας Λευκού Πύργου, τα μέλη της σπείρας φέρονται να έχουν διαπράξει με αυτό τον τρόπο 14 κλοπές, μόνο τον τελευταίο μήνα. Όλα τα περιστατικά κλοπών φέρονται να συνέβησαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Πηγή: enikos.gr
Διαβάστηκε 980 φορές