Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019 18:21

Πανελλαδικό συλλαλητήριο συνταξιούχων για πλήρη αποκατάσταση των περικοπών (βιντεο) Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με αιτήματα να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα – κουρεμένα αποθεματικά των Ταμείων, με ανακεφαλαιοποίησή τους, πλήρη αποκατάσταση των περικοπών, νομοθετική ρύθμιση της 13ης και της 14ης σύνταξης και άμεση καταβολή του δώρου πριν τα Χριστούγεννα και απόδοση άμεσα όσα έχουν παρακρατηθεί παράνομα από τις κύριες και επικουρικές συντάξεις, οι συνταξιούχοι ετοιμάζονται για το Πανελλαδικό συλλαλητήριο, που θα γίνει το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, στις 12.30 στα Προπύλαια με πορεία προς το πρωθυπουργικό μέγαρο.

Σε συνέντευξη Τύπου οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις απηύθυναν κάλεσμα στους συνταξιούχους να πάρουν μαζικά μέρος στην κινητοποίηση καινα ταξιδέψουν στην Αθήνα με λεωφορεία που θα αναχωρήσουν στις 6.30 το πρωί του Σαββάτου από το Δημαρχείο Βόλου.

Ο Θανάσης Κοντονίνας πρόδρος των συνταξιούχων ΟΑΕΕ-ΤΑΕ κάλεσε τους συναδέλφους του στον αγώνα για όσα έχουν αφαιρεθεί από τις συντάξεις στα χρόνια της κρίσης και πιο πριν, καθώς το συνταξιοδοτικό και ασφαλιστικό πρόβλημα έχει ξεκινήσει από το 1993.Αυτό που μένει να κάνουμε είναι να κατέβουμε στο ιερό πεζοδρόμιο και να παλέψουμε. Όλοι να ξεσηκωθούν από τον καναπέ και να πάρουν όλοι μέρος στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στα προπύλαια των Αθηνών 14 Δεκεμβρίου, τόνισε.

Ο Χάρης Ρούσσης του Συλλόγου πολιτικών συνταξιούχων του Δημοσίου, είπε ότι με τις κινητοποιήσεις που έγιναν, οι συνταξιούχοι πρόλαβαν την αναστολή της προσωπικής διαφοράς και ότι το συνταξιουχικό κίνημα παλεύει για την κατάργηση των μνημονίων νόμων και του νόμου Κατρούγκαλου, όπως είχε υποσχεθεί προεκλογική η κυβέρνηση.

Ο Παναγής Μαργαρίτης Γ.Γ των συνταξιούχων τσιμέντου, επισήμανε ότι οι συνταξιούχοι δεν είναι συνδικαλιστές αλλά άνθρωποι που αγωνίζονται για να πάρουν πίσω αυτά που πλήρωσαν και ζήτησε από τη νεολαία να βγει μπροστά και να συμπαρασταθεί στον αγώνα των γερόντων, γιατί με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση που προωθείται, δεν θα μπορέσει να ζήσει και να πάρει σύνταξη.

Ο Κώστας Γερογιάννης γραμματέας των συνταξιούχων ΟΑΕΕ-ΤΕΒΕ-ΤΣΑ, τόνισε ότι η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει και εφαρμόζει ότι άφησε κενό η προηγούμενη και εξέφρασε την ελπίδα ότι το συλλαλητήριο θα είναι καταλύτης για να αναγκαστεί η κυβέρνηση να δώσει το δώρο Χριστουγέννων και όχι μέρισμα.

Τέλος, ο Γιώργος Ρούσσας, για τους συνταξιούχους ΙΚΑ, είπε ότι οι συνταξιούχοι έχουν ευκαιρία να διοργανώσουν άλλη μια μεγάλη κινητοποίηση, διότι οι δηλώσεις του υπουργού για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, μεταφράζονται στο ότι η κυβέρνηση θέλει να τελειώνει με την κοινωνική ασφάλιση, κάτι που αφορά τα παιδιά μας.
Για το δώρο Χριστουγέννων είπε ότι οι συνταξιούχοι το πλήρωσαν με τις εισφορές τους και ζητούν όλα τα χρήματα που παρακρατήθηκαν τόσα χρόνια, για να ζήσουν αξιοπρεπώς.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Διαβάστηκε 918 φορές

Πολυμέσα