Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019 13:46

“Ετεοκλής”: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων – Ο καιρός στην Πελοπόννησο (ΧΑΡΤΕΣ) Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο καιρός χαλάει πάλι και η κακοκαιρία που βαφτίστηκε Ετεοκλής, θα χτυπήσει από απόψε και από τα δυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και τους πολύ θυελλώδεις ανέμους. Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ, μέχρι τη νύχτα του Σαββάτου (14-12-2019) η κακοκαιρία θα έχει περιοριστεί στα νοτιοανατολικά.

Σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το βαρομετρικό χαμηλό που αναμένεται να δημιουργηθεί κατά της διάρκεια της σημερινής ημέρας στην Αδριατική θα κινηθεί γρήγορα νοτιοανατολικά προς τη χώρα μας, και ο “Ετεοκλής” θα αρχίσει να την επηρεάζει από απόψε.

Βροχές θα εκδηλωθούν αρχικά στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά, οι οποίες κατά τη διάρκεια της νύχτας θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, ενώ από το πρωί θα εντοπίζονται κατά κύριο λόγο στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και στο Αιγαίο. Καταιγίδες αναμένονται κυρίως στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν έως το πρωί του Σαββάτου 14/12 στα ορεινά, αλλά και σε ημιορεινές περιοχές των δυτικών και βορειοδυτικών ηπειρωτικών.

Οι άνεμοι θα παρουσιάσουν σημαντική αλλά πρόσκαιρη ενίσχυση κατά τη διάρκεια του Σαββάτου (14.12.2019), και θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στο Αιγαίο έως 9 και πιθανώς κατά τόπους στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο έως 10 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα στραφούν γρήγορα από νοτιοδυτικούς σε βορειοδυτικούς και θα φτάνουν τα 8 και πρόσκαιρα κατά τόπους τα 9 μποφόρ.

 

Πιο αναλυτικά ο καιρός:

1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν:

Σήμερα Παρασκευή (13-12-2019): Από το βράδυ στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο και από τη νύχτα στην Κρήτη.

Αύριο Σάββατο (14-12-2019) Εκτός από τις παραπάνω περιοχές, αναμένεται να επηρεαστούν:

Α) από τις πρώτες πρωινές ώρες η ανατολική Πελοπόννησος και πιθανώς πρόσκαιρα η δυτική Μακεδονία,
Β) από τις πρωινές ώρες η ανατολική Στερεά και οι Κυκλάδες,
Γ) από το μεσημέρι η Εύβοια, οι Σποράδες, η Θεσσαλία, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, η κεντρική και ανατολική Μακεδονία και η Θράκη
Δ) από το απόγευμα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, από το μεσημέρι στα δυτικά, από το απόγευμα σταδιακά στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και από τη νύχτα βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

2. Θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις άνεμοι θα πνέουν:

Α) στα δυτικά από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής (13-12-2019), νότιοι νοτιοδυτικοί 8, που τη νύχτα θα φτάσουν τα 9 και πιθανώς πρόσκαιρα στο Ιόνιο τα 10 μποφόρ και σταδιακά από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (14-12-2019) θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 8 και στο Ιόνιο τοπικά έως 9 μποφόρ.
Β) στα ανατολικά από τις πρώτες πρωινές μέχρι τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου (14-12-2019), νότιοι 8, που στο Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά έως 9 μποφόρ. Σταδιακά από το απόγευμα και από τα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους και θα εξασθενήσουν.

3. Πυκνά χιόνια θα πέσουν το Σάββατο (14-12-2019) στα ορεινά και ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου, μέχρι το απόγευμα.

Πηγή: Meteo, newsit.gr

Διαβάστηκε 1108 φορές

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.