Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020 14:14

Διεκόπη η δίκη Μαντά – Τατούλη για 28 Φεβρουαρίου 2020 – Τον Μαίο η εκδίκαση και των Μαρτύρων του Π. Τατούλη Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Διεκόπη σήμερα, Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου η δίκη για την εκδίκαση της υπόθεσης στην μηνυτήρια αναφορά που είχε κάνει ο βουλευτής Μεσηννίας Περικλής Μαντάς και πρώην Περιφερειακός Σύμβουλος, στον Περιφερειακό Σύμβουλο και πρώην Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη για συκοφαντική δυσφήμιση. Η δίκη θα συνεχιστεί την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020.

Η πλευρά υπεράσπισης του κ. Τατούλη κατέθεσε αίτημα εξαίρεσης της Προέδρου του Δικαστηρίου με την αναφορά ότι είναι κόρη πρώην Περιφερειακού Συμβούλου. Κατά την διάρκεια της δίκης και κατόπιν του αιτήματος αυτού χρειάστηκε να έρθει άλλη πρόεδρος για να αποφασίσει για το συγκεκριμένο αίτημα του κ. Τατούλη, ο εισαγγελέας βέβαια σημείωσε πως δεν συντρέχει τέτοιο θέμα. Αυτή η διαδικασία καθυστέρησε τη δίκη για περίπου 3 ώρες. Εν τέλει, η δίκη συνεχίστηκε με τα άτομα που προυπήρχαν.

Ο Βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς στην κατάθεση του ήταν πάρα πολύ σαφής και απάντησε λεπτομερώς στις ερωτήσεις για το ιστορικό της Υπόθεσης. Οφείλει να σημειωθεί, ότι ο εισαγγελέας επέμενε στο ιστορικό της υποθέσεως.

Μάλιστα ο κ. Μαντάς, τόνισε πως η ανεξαρτητοποίηση του έγινε μετά την υπόθεση του “κοριού”, ήταν αυτή που διέλυσε και τις σχέσεις του γιατί δεν είχε ενημερωθεί και η κ. Αλειφέρη, η οποία προσέφυγε στην Αστυνομία. Μάλιστα, τόνισε πως δεν είχε βρεθεί ποτέ με τον κ. Τατούλη στο γραφείο του γι αυτό το θέμα.

Να σημειωθεί πως ο Περικλής Μαντάς έχει προβεί σε μήνυση και σε δύο από τους μάρτυρες υπεράσπισης του κ. Τατούλη για τους ισχυρισμούς των καταθέσεων τους, η υπόθεση εκ των οποίων θα εκδικαστεί όπως ορίστηκε τον Μαίο του 2020.  

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ:

Μήνυση για συκοφαντική Δυσφήμιση είχε καταθέσει ο βουλευτής Μεσσηνίας με τη Νέα Δημοκρατία Περικλής Μαντάς εναντίον του πρώην Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη.

Για το ιστορικό της υπόθεσης, η δίκη είχε πάρει αναβολή τον Δεκέμβριο 2019 λόγω ασθένειας του κ. Τατούλη να υπενθυμίσουμε ότι το Σεπτέμβριο του 2018 ο κ. Τατούλης μετά την παραίτηση του κ. Μαντά από τη θέση του αντιπεριφερειάρχη, είχε δηλώσει κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου: «Στενοχωριέμαι και λυπάμαι πάρα πολύ για το κατάντημα ενός πρώην αντιπεριφερειάρχη μου και σήμερα ανεξάρτητου περιφερειακού συμβούλου, που ερχόταν στο γραφείο μου για να μου πει ότι ο τάδε ιδιοκτήτης μέσου μαζικής ενημέρωσης ήθελε επιπλέον χρήμα και όταν τον ρώταγα τι χρήμα μου έλεγε “ξέρεις”, πρέπει να μάθεις εκείνο το μαύρο”.

Ο κ. Μαντάς κάνοντας προσπάθεια σπίλωσης του ονόματός του και τα όσα του επιχειρήθηκαν να προσαφθούν, όπως ανέφερε, για καταφανέστατα ψεύδη με συγκεκριμένο σκοπό προέβη σε μήνυση κατά του Πέτρου Τατούλη.

Διαβάστηκε 811 φορές