Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020 08:23

Πάτρα: Κλιμάκιο ΕΟΔΥ στο λιμάνι λόγω κορωνοϊού στην Ιταλία – Σύσκεψη στο Μαξίμου Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σε εγρήγορση βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας μετά τις επικίνδυνες διαστάσεις που έχει πάρει ο κορωνοϊός στην γειτονική Ιταλία.

Γι’ αυτό μάλιστα σήμερα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα δει τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, καθώς συγκάλεσε σύσκεψη, στην οποία αναμένεται να μετέχουν επίσης η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Οι εξελίξεις στην γειτονική Ιταλία έχουν προκαλέσει ανησυχία, καθώς τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 157 άτομα ακόμη, έχουν βρεθεί θετικά στον κορωνοϊό. Αρκετές πόλεις στην βόρεια Ιταλία μάλιστα, έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού, όπου έχουν κλείσει σχολεία και έχουν ακυρωθεί δεκάδες εκδηλώσεις, αλλά και αγώνες ποδοσφαίρου.

Κορωνοϊός: Σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας, κλιμάκιο στην Πάτρα

Η εξάπλωση και ο αριθμός των κρουσμάτων του κορωνοϊού έχει προκαλέσει προβληματισμό στο υπουργείο Υγείας, το οποίο χθες πραγματοποίησε σύσκεψη, προκειμένου να δει τα νέα δεδομένα. Στο υπουργείο προσπαθούν να περιορίσουν όσο το δυνατόν, την πιθανότητα να προκύψει κρούσμα στην χώρα μας και γι’ αυτό μάλιστα σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη, θα βρίσκεται κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην Πάτρα και την Ηγουμενίτσα, και θα ενημερώνει τα πληρώματα σε επιβατηγά και εμπορικά πλοία για τα μέτρα προφύλαξης.

Το κλιμάκιο θα εφιστά επίσης την προσοχή σε επιβάτες και πληρώματα, ώστε να εντοπίσει εάν κάποιος έχει επισκεφτεί πρόσφατα, πριν από την καραντίνα, της πληγείσες από τον ιό περιοχές της Ιταλίας.

Η ενημέρωση θα γίνει με επίκεντρο το λιμάνι της Πάτρας, καθώς καθημερινά φτάνουν δρομολόγια από την Ιταλία με εκατοντάδες αφίξεις. Σύσκεψη αναμένεται να γίνει το απόγευμα, ενώ την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Κορωνοϊός: Τι αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας για τις σχολικές εκδρομές στην Ιταλία

Η κατάσταση στην Ιταλία προκαλεί πονοκέφαλο και στο υπουργείο Παιδείας και γι’ αυτό η Νίκη Κεραμέως θα είναι εκτός απροόπτου στην σύσκεψη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όπως έγινε γνωστό, δέκα ελληνικά σχολεία που βρίσκονται ήδη στην Ιταλία, θα επιστρέψουν πίσω, ωστόσο δεν θα τεθούν σε καραντίνα, μετά από απόφαση του υπουργείου Παιδείας. Παράλληλα, αποφασίστηκε να ανασταλούν όλα τα ταξίδια που είχαν προγραμματίσει τα σχολεία με προορισμό την Ιταλία. Από τα 10 σχολεία που βρίσκονται στην γειτονική χώρα, τα δύο είναι στο Μιλάνο, στην βόρεια Ιταλία, όπου και εστιάζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα με τον κορωνοϊό.

«Μετά από εισήγηση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), σύμφωνα με την οποία συνιστάται η αναστολή των προγραμματισμένων εκδρομών – μετακινήσεων μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών στις πληττόμενες περιοχές της Ιταλίας, και με βάση τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα για τη διάδοση του κορωνοϊού στη γείτονα χώρα και των αυστηρών μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί από την ιταλική κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένης και της οδηγίας του Υπουργείου Παιδείας της Ιταλίας για αναστολή των εκπαιδευτικών εκδρομών των σχολικών μονάδων εντός και εκτός Ιταλίας, σας ενημερώνουμε ότι από 24-02-2020 αναστέλλονται προσωρινά οι εκδρομές-μετακινήσεις σε όλη την Ιταλία», αναφέρει η απόφαση του υπουργείου Παιδείας.

Διαβάστηκε 873 φορές

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.