Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020 09:35

Ελένη Γιαμαρέλλου στον Realfm: Ίσως στο καρναβάλι της Πάτρας το επόμενο κρούσμα Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

«Εκείνο που με απασχολεί είναι να βρεθούν όσοι είχε επαφές. Γιατί με όσους είχε επαφή, θα πρέπει να μπουν σε απομόνωση στο σπίτι τους για 14 μέρες. Εκείνο που μας νοιάζει και μας πονάει είναι να μη γίνει διασπορά και αυτό δεν είναι δυνατόν να το πετύχουμε 100%», δήλωσε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή «Τεντιμπόηδες» με τους Μάνο Νιφλή και Άκη Παυλόπουλο η καθηγήτρια λοιμωξιολογίας στο ΕΚΠΑ Ελένη Γιαμαρέλλου, με αφορμή την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη.

«Τα παιδιά δεν αρρωσταίνουν σοβαρά. Στα παιδιά ηλικίας 1- 9 ετών δεν είχαμε ούτε έναν θάνατο και μέχρι πριν από μία εβδομάδα, μόνο 30 παιδιά είχαν νοσήσει. Το θέμα είναι ότι δεν παύουν να κολλάνε τους άλλους», πρόσθεσε η κ. Γιαμαρέλλου τονίζοντας ότι «τα παιδιά που γυρίζουν από την Ιταλία θα τα είχα στο σπίτι και όταν πρέπει να βγουν έξω θα πρέπει να φοράνε μάσκα για να μην κολλάνε τους άλλους».

Επίσης, η κ. Γιαμαρέλλου υποστήριξε ότι «θέλω πρώτα να μάθω με πόσους ήρθε σε επαφή αυτή η γυναίκα και αυτό μπορεί να γίνει μέσα στην ημέρα. Από εκεί και πέρα, νομίζω θα συνέλθει ξανά η επιτροπή να δούμε τι απόφαση θα πάρουμε», ενώ εκτίμησε ότι το τριήμερο «είναι το καρναβάλι της Πάτρας, δεν ξέρω τι θα γίνει εκεί… ίσως εκεί να έχουμε το δεύτερο, το τρίτο κρούσμα και το τέταρτο κρούσμα» αν και όπως είπε «από τους παλαιούς κορωνοϊούς ξέρουμε ότι ο καλός καιρός, η ζέστη και η χαμηλή υγρασία εμποδίζει τη μετάδοση».

Τέλος, η κ. Γιαμαρέλλου πρότεινε να λαμβάνονται αυστηρά μέτρα υγιεινής και οι ομάδες υψηλού κινδύνου να αποφύγουν τις συναθροίσεις.

Διαβάστηκε 974 φορές

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.