Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020 11:09

Θρύλος για μια ακόμη φορά! Άρσεναλ – Ολυμπιακός 1-2 – ”Κάηκε” ο Πειραιάς (video) Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για το επόμενο έπος μετά την Άρσεναλ – Το προφίλ των πιθανών αντιπάλων

Έτοιμος για την επόμενη μεγάλη σελίδα της ιστορίας του είναι ο Ολυμπιακός μετά την επική πρόκριση στους 16 του Europa League χάρη στη νίκη με 1-2 επί της Άρσεναλ στο Λονδίνο χάρη στο γκολ του Ελ Αραμπί στο 119΄ της παράτασης.

Το πάρτι που στήθηκε στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού ήταν μοναδικό με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να πανηγυρίζει τη μεγάλη νίκη και πρόκριση των ερυθρόλευκων.

Η κλήρωση για την επόμενη φάση του Europa League είναι προγραμματισμένη για τις 14:00 στην Νιόν της Ελβετίας. Διαχωρισμοί δεν υπάρχουν. Ούτε ισχυροί, ούτε ανίσχυροι. Ούτε handicap για ομάδες από την ίδια χώρα. Οι 16 ομάδες που θα μπουν στην σημερινή κλήρωση του Europa League (14:00, CosmoteSport) δεν έχουν περιορισμούς κι έτσι ο Ολυμπιακός έχει τις ίδιες πιθανότητες να κληρωθεί με οποιαδήποτε από τις υπόλοιπες 15.

Οι πρώτοι αγώνες της φάσης των 16 θα πραγματοποιηθούν στις 12 Μαρτίου και οι ρεβάνς στις 19 Μαρτίου.

Το προφίλ των 15 πιθανών αντιπάλων

Τα πράγματα για την καλή κλήρωση είναι κάπως ξεκάθαρα. Ο Ολυμπιακός θα είναι ευχαριστημένος εάν του κάτσουν μία από τις πέντε ομάδες. Ποιες είναι αυτές;

Μπασακσεχίρ: Ο Ολυμπιακός την απέκλεισε και το καλοκαίρι (όχι τόσο εύκολο όμως), την γνωρίζει. Οι Τούρκοι έχουν πάρει δύο προκρίσεις με γκολ στα τελευταία δευτερόλεπτα. Απέκλεισαν την Γκλάντμπαχ στο τελευταίο ματς του ομίλου στην τελευταία φάση. Εβαλαν το γκολ που οδήγησε το ματς στην παράταση με την Σπόρτινγκ επίσης στο τελευταίο λεπτό.

Βασιλεία: Κόντρα στον ΑΠΟΕΛ είχε εύκολο έργο ειδικά μετά το 0-3 του πρώτου αγώνα. Ομως χωρίς αμφιβολία είναι μια ομάδα που ο Ολυμπιακός θα μπορεί να ονειρεύεται την πρόκριση στους «8» του Europa League. Πιθανότατα να είναι και η καλύτερη δυνατή κλήρωση.

Κοπεγχάγη: Ο Ολυμπιακός της Δανίας. Εξαιρετική ομάδα που δεν τα παρατάει ποτέ, πήρε πρόκριση μέσα στη Σκωτία κόντρα στην Σέλτικ με μεγάλο διπλό (1-3) αλλά δεδομένα κι αυτή η κλήρωση θα είναι για… πρόκριση στους «8».

Ρέιντζερς: Η ομάδα του Στίβεν Τζέραρντ έχει τρυπήσει ήδη το ταβάνι της φέτος στην Ευρώπη. Πέρασε 4 προκριματικούς, πέρασε και τον όμιλο, έχανε 0-2 από την Μπράγκα στην Σκωτία, το γύρισε σε 3-2 και προκρίθηκε στους «16». Σίγουρα από τις ομάδες που θα ήθελε ο Ολυμπιακός.

Λίντσερ: Μπορεί το όνομα ν’ ακούγεται στους περισσότερους ως το πιο… θελκτικό όμως δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Η Λίντσερ παίζει εκπληκτικό ποδόσφαιρο, βάζει δύσκολα στην Σάλτσμπουργκ στην Αυστρία και στην Ευρώπη έχει κάνει ήδη μια καταπληκτική σεζόν. Ναι, αν πέσει με την ΛΑΣΚ ο Ολυμπιακός θα είναι μια καλή κλήρωση. Οχι εύκολη όμως.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν έχει 5/15 πιθανότητες (δηλαδή 33%) να του κάτσει μια καλή κλήρωση στη Νιόν.

Η κακή κλήρωση: Οι άλλες πέντε ομάδες

Βόλφσμπουργκ: Πλέον πάμε στα top5 πρωταθλήματα. Και η Βόλφμπουργκ ανήκει σε αυτά. Δεν είχε δύσκολο έργο κόντρα στην Μάλμε. Είναι στην 7η θέση της Bundesliga, κυνηγάει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω του πρωταθλήματος, αλλά δεδομένα θα παλέψει και για το Europa League όσο μπορεί.

Ρόμα: Τα χρειάστηκε κόντρα στην Γάνδη, αλλά προκρίθηκε. Ειναι στην 5η θέση της Serie A θα κυνηγήσει την τετράδα που οδηγεί στο Champions League, αλλά έχει και το Europa League για να κυνηγήσει έναν ευρωπαϊκό τίτλο.

Λεβερκούζεν: Διέλυσε την Πόρτο μέσα στην Πορτογαλία. Τρίμπαλο από τις «ασπιρίνες» οι οποίες παίζουν ωραίο ποδόσφαιρο είναι ισόβαθμες στην 4η θέση με την
Γκλάντμπαχ στην Bundesliga και έχουν διπλό ταμπλό στους στόχους τους. Εξαιρετικά επικίνδυνη.

Χετάφε: Πιθανότατα η τρίτη καλύτερη ομάδα της Ισπανίας φέτος. Μπορεί το όνομα να ξεγελάει πολλούς αλλά η Χετάφε είναι πέμπτη στο -1 από την 3η θέση, απέκλεισε τον Αγιαξ, παίζει όμορφο ποδόσφαιρο και σίγουρα της έχει ανοίξει η όρεξη για το Europa League. Αφήστε που μιλάμε για ομάδα της La Liga.

Αϊντραχτ Φρανκφούρτης (ή Σάλτσμπουργκ): Κλείδωσε την πρόκριση της από το πρώτο ματς. Το 4-1 δύσκολα θα γυρίσει σήμερα. Η Αϊντραχτ για δεύτερη σερί χρονιά δείχνει τα διαπιστευτήρια της στην Ευρώπη. Σας θυμίζουμε ότι πέρσι αποκλείστηκε από την Τσέλσι στα ημιτελικά στην διαδικασία των πέναλτι.

Η άσχημη κλήρωση:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ναι, πλέον μετά και την τιμωρία της Σίτι είναι πολύ πιθανό να κλειδώσει το Champions League μέσω της Premier. Δεν σημαίνει αυτό όμως ότι θα παρατήσει το Europa. Μαζί με την Ιντερ, την Σεβίλλη και την Γουλβς είναι τα φαβορί για την κατάκτησή του.

Ιντερ: Εχει τα… μπλεξίματα. Δηλαδή μαζί με την Ευρώπη διεκδικεί και το πρωτάθλημα μαζί με Γιουβέντους και την Λάτσιο. Είναι ένα ερώτημα αυτό. Αν δηλαδή ο Κόντε θα δώσει την ίδια βαρύτητα και στα δύο. Οπως και να ‘χει καλό θα ήταν να την αποφύγει ο Ολυμπιακός.

Σεβίλλη: Η ομάδα του Λοπετέγκι έχει βρει ξανά τον ρυθμό της. Τέταρτη στην La Liga, εύκολες προκρίσεις στο Europa. Kαι φυσικά το Europa League έχει συνδυαστεί με την Σεβίλλη. Εκ των φαβορί για την κατάκτηση. Μακριά κι αγαπημένοι.

Γουλβς: Ισως το πιο δυνατό αουτσάιντερ για την κατάκτηση. Μιλάμε για μια εξαιρετική ομάδα, τρομερά δύσκολη για να τη νικήσεις, έχει κάνει μεγάλες ζημιές στην Premier League και δείχνει πως στόχος της θα είναι και το Europa League.

Σαχταρ: Εκτός του ότι μιλάμε για μια ομάδα επιπέδου Champions League τα τελευταία 15-20 χρόνια είναι και από την Ουκρανία. Μια χώρα που ο Ολυμπιακός δεν… μπορεί. Εχει αποκλειστεί από την Μέταλιστ, την Ντνίπρο, την Ντιναμό Κιέβου την τελευταία δεκαετία. Απλά δεν τις μπορεί…

Διαβάστηκε 843 φορές