Τετάρτη, 04 Μαρτίου 2020 07:17

Συγκλονίζει ο πατέρας του Αϊλάν: Η Ευρώπη νοιάστηκε αλλά για λίγο Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Περίπου 4 χρόνια μετά το θάνατο του τρίχρονου τότε Αϊλάν, που είχε προκαλέσει παγκόσμιο σοκ καθώς η φωτογραφία της σορού του που ξεβράστηκε στα τουρκικά παράλια, ο πατέρας του Αϊλάν Κούρντι, Αμπντουλάχ, με αφορμή τα όσα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στην τουρκική μεθόριο μιλάει για τον πνιγμό του παιδιού του.

«Η Ευρώπη και τα ΜΜΕ επικεντρώθηκαν πολύ στη φωτογραφία του Αϊλάν. Όλος ο κόσμος έβλεπε τη φωτογραφία. Η Ευρώπη άρχισε να νοιάζεται για τους πρόσφυγες και άνοιξε τις πόρτες της, ήταν, όμως, για ένα πολύ μικρό διάστημα. Ίσως για έναν – δυο μήνες. Μετά τις ξανάκλεισαν», αναφέρει χαρακτηριστικά στο Reuters, το οποίο τον αναζήτησε με αφορμή τη νέα έξαρση του προσφυγικού στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

«Ελπίζω ο θεός να ανοίξει και πάλι τις ψυχές τους” ανέφερε, με τη φωνή του να σπάει από συναίσθημα καθώς θυμήθηκε το τελευταίο ταξίδι του γιού και της γυναίκας του, που πνίγηκαν. «Ελπίζω ο κόσμος να ανοίξει τις πόρτες σε αυτούς που έχουν ανάγκη”

Ο Αμπντουλάχ, με τις μνήμες να τον στοιχειώνουν, σήμερα ζει στο Ιράκ. Πριν από μερικούς μήνες, μάλιστα, ο σκηνοθέτης Ομέρ Σαρικάγια, ήθελε να κάνει ταινία τη ζωή του μικρού Αϊλάν, η οικογένειά του, όμως, αρνήθηκε και πάγωσε τη διαδικασία.

Πηγή: thetoc.gr
Διαβάστηκε 983 φορές

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.