Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2020 08:30

Λέσβος: Οι ΜΚΟ οδηγούν τους μετανάστες στο λιμάνι και τους λένε ότι μπορούν να φύγουν από το νησί Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Λεωφορεία τους μεταφέρουν πίσω στη Μόρια - Και χθες υπήρξαν μηδενικές ροές στη Μυτιλήνη

Το αρματαγωγό πλοίο «Ρόδος» που αγκυροβόλησε στο λιμάνι της Μυτιλήνης φιλοξενεί ήδη τους πρώτους μετανάστες που έφθασαν απο την Τουρκία στη Λεσβο τις τελευταίες ημέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, το αρματαγωγό θα παραμείνει στο λιμάνι μέχρι να ολοκληρωθεί η καταγραφή στοιχείων και δαχτυλικων αποτυπωμάτων των μεταναστων που αγγίζουν τους 540 και έφθασαν απο την 1η Μαρτίου. Και χθες υπήρξαν μηδενικές ροές και σε αυτό βοήθησε τόσο ο άστατος καιρός όσο και τα επιπλέον μέτρα της κυβέρνησης για τη φύλαξη και των θαλάσσιων συνόρων.

Την ίδια ώρα οι κάτοικοι και οι θαμώνες των καταστημάτων γύρω απο το λιμάνι της Μυτιλήνης υπήρξαν θεατές στο ίδιο έργο με τα ΜΑΤ να κυνηγούν μετανάστες που ήθελαν να πάρουν το καράβι της γραμμής και να φύγουν από το νησί. Οι μετανάστες οι οποίοι έφθασαν από τη Μόρια και άλλες δομές είχαν προμηθευτεί εισιτήρια ενώ πολλοί κρατούσαν και τα χαρτιά που είναι για την αίτηση ασύλου. Οι λιμενικές και αστυνομικές δυνάμεις τους έβαζαν σε λεωφορεία που πραγματοποιούν τοπικά δρομολόγια και τους μετέφεραν πίσω στη Μόρια.

Σύμφωνα με μετανάστες που μίλησαν στο protothema.gr, κάποιοι κατευθύνθηκαν από μέλη ΜΚΟ σε ταξιδιωτικά πρακτορεία όπου μόνοι τους πλήρωσαν 51 ευρώ για καθε εισιτήριο με το οποίο πήγαιναν στο λιμάνι για να φύγουν με το πλοίο. Παράλληλα πολλοί ήταν εκείνοι που χωρίς εισιτήριο έφθασαν στο λιμάνι αφου ειχαν πληροφορηθεί πως υπάρχει πλοίο που θα τους μεταφέρει στην Αθηνα. Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες που βγάζουν τα εισιτήρια δεν έχουν καμία εντολή από καμία αρχή ώστε να μην δίνουν σε μετανάστες οι οποίοι, αφου δείχνουν τα έγγραφα που έχουν, πληρώνουν το αντίτιμο του εισιτηρίου.

Δείτε σχετικά βίντεο:

Λιμάνι Λέσβου (1)

Λιμάνι Λέσβου (3)
Πηγή:protothema.gr
Διαβάστηκε 765 φορές