Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2020 08:36

Πάτρα-Κοροναϊός: Σε σοβαρή κατάσταση τα τρία από τα 21 νέα κρούσματα Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Συναγερμός έχει σημάνει στις ελληνικές Αρχές μετά την ανακοίνωση του επικεφαλής λοιμωξιολόγου του ΕΟΔΥ, Σωτήρη Τσιόδρα, ότι τα κρούσματα από τον κορονοϊό στη χώρα ανέρχονται σε 31, με τα 21 νέα κρούσματα να είναι συνταξιδιώτες του 66χρονου, ένατου κρούσματος, ο οποίος είχε επισκεφθεί πρόσφατα τους Αγίους Τόπους και την Αίγυπτο μαζί με τη σύζυγό του και νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στην Πάτρα.

Εννέα από τα 21 θετικά περιστατικά που εντοπίστηκαν στην ομάδα συνταξιδιοτών του 66χρονου νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο. Σύμφωνα με την ενημέρωση του καθηγητή, ο ένας ασθενής παραμένει σε βαριά αλλά ελεγχόμενη κατάσταση ενώ άλλοι δύο παρουσιάζουν πιο έντονα συμπτώματα και παρακολουθούνται στενά από την ειδική ομάδα του νοσοκομείου.

Οι υπόλοιποι έξι που νοσηλεύονται στο ΠΓΝΠ έχουν πιο ήπια συμπτώματα, αλλά παραμένουν στο νοσοκομείο για επιδημιολογική παρακολούθηση. Οι υπόλοιποι 12 βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό και είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους γιατρούς και τον ΕΟΔΥ.

Ενα από τα 21 διαπιστωμένα κρούσματα είναι φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου και για το λόγο αυτό έκλεισε για ένα 48ωρο το Πανεπιστήμιο, για προληπτικούς λόγους.

Πηγή: patrastimes.gr

Διαβάστηκε 729 φορές

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.