Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2020 08:55

Κορονοϊός: Δείτε τα κρούσματα σε όλη την Ελλάδα – Νέα εφαρμογή Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τα στελέχη του Προγράμματος Πανεπιστημιακών Σπουδών (ΠΜΣ) από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, σχεδίασαν και υλοποίησαν εφαρμογή για τη γεωχωρική καταγραφή εξάπλωσης του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Η βασική οδηγία στην περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων κορονοϊού είναι η κατ΄ οίκον παραμονή. Οι ρυθμοί εξάπλωσης του ιού, αλλά και η διαφοροποίηση έντασης της συμπτωματολογίας σε συνδυασμό με τη διαρκή επιβάρυνση των νοσοκομείων αναφοράς, που είναι αρμόδια για τον εργαστηριακό έλεγχο των δειγμάτων, την έλλειψη δυνατότητας εντοπισμού αντισωμάτων, αλλά και την πιθανότητα κοινωνικού στιγματισμού, καθιστούν εξαιρετικά δύσκολή την καταγραφή των κρουσμάτων.

Για τον λόγο αυτό τα στελέχη του ΠΜΣ «Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων» σχεδίασαν μία εφαρμογή καταγραφής της διάδοσης του ιού με δεδομένα που ζητούνται από τους ίδιους τους πολίτες (crowdsourcing).

Η εφαρμογή χρησιμοποιεί τα πλεονεκτήματα των σύγχρονων Συστημάτων Γεωγραφικών Πληροφοριών, απαιτεί ελάχιστο χρόνο συμμετοχής από τον πολίτη, υποστηρίζει την καταγραφή «αλλαγής κατάστασης» και εξασφαλίζει την απόλυτη ανωνυμία του.

Μπορείτε να συμμετάσχετε κάνοντας κλικ στο https://arcg.is/1bKfCe και απαντώντας με υπευθυνότητα και να ξαναχρησιμοποιήσετε την εφαρμογή στην περίπτωση που αλλάξει η κατάστασή σας.

Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι διαθέσιμα στο https://arcg.is/00Kanf

3d9c691fd3a1e80f63a4a70c2a2e3155_xl.jpg

Πηγή: ethnos.gr
Διαβάστηκε 1217 φορές

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.