Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020 11:38

Κρίσιμη περίοδος για τη διασπορά του κορονοϊού-Νέος θάνατος στην Ξάνθη-Δύο πρώτα κρούσματα σε Φλώρινα και Άργος (live+video) Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η πορεία της πανδημίας στη χώρα μας συνεχίζεται, ωστόσο δεν παρατηρείται προς το παρόν μεγάλη εκθετική αύξηση των νέων κρουσμάτων στη χώρα μας, παρότι αυτή είναι μια κρίσιμη εβδομάδα όσον αφορά τη διασπορά του κορονοϊού για όλο τον κόσμο. Εντατικοποιούνται και αυστηροποιούνται οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων περιορισμού της μετακίνησης. Στη Φλώρινα και το Άργος αναφέρθηκαν τα δύο πρώτα κρούσματα, ενώ ανακοινώθηκε πριν από λίγο ο θάνατος ενός στρατιωτικού, ο οποίος κατάγεται από την Ξάνθη και κατέληξε στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε χθες ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 78 νέα κρούσματα και συνολικά είναι πλέον 821. Δύο άνθρωποι υπέκυψαν, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων σε 22. Νοσηλεύονται 134, οι 53 είναι διασωληνωμένοι, ενώ 34 πήραν εξιτήριο από τα νοσοκομεία.
Σε καραντίνα κηρύχθηκε έως τις 7 Απριλίου η κοινότητα Εχίνου του Δήμου Μύκης στη Θράκη, καθώς στην ευρύτερη περιοχή βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό 9 άτομα τις τελευταίες 6 ημέρες.
Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Κώστας Χουβαρδάς θα υπάρχει γεωγραφικός αποκλεισμός για τους κατοίκους του Εχίνου που θα ορίσει η Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση και θα υπάρχουν σημεία ελέγχου για την τροφοδοσία, στην οποία θα συμβάλει ο δήμος Μύκης, και η Περιφέρεια. Ο κ. Χουβαρδάς ανέφερε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς μέσω τηλεδιάσκεψης θα συνεδριάσουν για να ρυθμιστεί και η τελευταία λεπτομέρεια της φροντίδας των κατοίκων για την τροφοδοσία τους και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης. Πρόσθεσε ότι σε καραντίνα τίθενται περίπου 3.000 άνθρωποι ανάμεσά τους και άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες αλλά και ηλικιωμένοι, οι οποίοι είναι αρκετοί και τους κάλεσε να παραμείνουν στο σπίτι τους για να μην υπάρξει διασπορά του ιού και σε άλλους ανθρώπους του Εχίνου.

Στην Καστοριά είναι πολλά τα κρούσματα αναφορικά με τον πληθυσμό σύμφωνα με τον επίσημο αριθμό ενώ συνεχώς κλείνουν ιδιωτικά ιατρεία -7 μέχρι στιγμής- καθώς πολλοί κάτοικοι πηγαίνουν σε αυτά και επιβεβαιώνονται ως κρούσματα οπότε τα ιατρεία κλείνουν για 14 ημέρες. Την ίδια ώρα, σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει και το νοσοκομείο Καστοριάς καθώς υπάρχουν κρούσματα μεταξύ των εργαζομένων και υπάρχει έντονος ο φόβος διασποράς του ιού. Όλοι οι εργαζόμενοι ζητούν να γίνουν σε όλους τεστ για τον κορονοϊό, ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια της υγείας τους, ενώ ζητούν όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Καστοριάς Χρήστος Κουσουρής υγειονομικό υλικό κυρίως μάσκες, αλλά και την ενίσχυση με ιατρικό προσωπικό.

Δύο νέα κρούσματα κορονοϊού αναφέρθηκαν στη Φλώρινα και στο Άργος. Η Θωμαΐς Αδάμου από τη Φλώρινα και η Πέγκη Μπρούσαλη από την Τρίπολη δίνουν την εικόνα που επικρατεί στις συγκεκριμένες πόλεις.

Από σήμερα για τη μετακίνηση από και προς την εργασία, θα πρέπει υποχρεωτικά η συγκεκριμένη φόρμα να φέρει σφραγίδα του εργοδότη. Η μη ύπαρξή της καθιστά την βεβαίωση άκυρη, ενώ υπόχρεοι στο έντυπο Α είναι και οι επαγγελματίες αγρότες.

Τα σούπερ μάρκετ από σήμερα θα είναι ανοιχτά 7 το πρωί με 9 το βράδυ τις καθημερινές, 7 το πρωί με 8 το βράδυ το Σάββατο, ενώ την Κυριακή θα παραμένουν κλειστά.

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΚΕΔΕ το έντυπο της βεβαίωσης μετακίνησης για τη σίτιση αδέσποτων ζώων.

Το απόγευμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί έκτακτη πτήση της Aegean από την Κωνσταντινούπολη για Αθήνα για τον επαναπατρισμό Ελλήνων πολιτών και πολιτών τρίτων χωρών με ελληνική άδεια διαμονής.

Διαβάστηκε 802 φορές

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.