Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020 11:53

Κορονοϊός: Θρίλερ με τη σορό του Γερμανού καθηγητή που πέθανε από τον ιό στην Κρήτη Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κορονοϊός και… σενάριο τρόμου! Αναταραχή στο νεκροτομείο του ΠΑΓΝΗ το οποίο για πολλές ώρες είχε “μπλοκάρει” λόγω της διαδικασίας ταφής του 42χρονου Γερμανού, του πρώτου θύματος από τον ιό στην Κρήτη.

Η οικογένεια του άτυχου Γερμανού έχει ζητήσει επαναπατρισμό της σορού, όμως, αυτό απαγορεύεται και θα πρέπει να ταφεί στο νέο κοιμητήριο Ηρακλείου.

Το… μακάβριο αλαλούμ ξεκίνησε με την καθυστέρηση στο να δοθεί η σχετική άδεια για την ταφή, κάτι που θα έπρεπε, όπως αναφέρεται, να γίνεται με διαδικασίες εξπρές λόγω της επικινδυνότητας μετάδοσης του ιού.

Η σορός του 42χρονου άνδρα σφραγίστηκε από νωρίς το πρωί της Πέμπτης (26.03.2020), όμως, η παραλαβή της δεν είχε γίνει μέχρι και μετά τις 12:00 το μεσημέρι και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μπλοκαριστεί όλη η λειτουργία του νεκροτομείου και να αποκλειστεί κάθε πρόσβαση από γραφεία τελετών για άλλες περιπτώσεις.

Click4more: Πως νικήθηκε από τον κορονοϊό ο 42χρονος πανύψηλος και αθλητικός καθηγητής στην Κρήτη

Όπως επισημαίνεται, περίμεναν τόσοι άνθρωποι στο νεκροτομείο υπό καθεστώς έντονης ανησυχίας για να ακολουθήσει στη συνέχεια και η διαδικασία της απολύμανσης.

Υπογραμμίζεται απ’ όλους ότι θα πρέπει τέτοια περιστατικά να αντιμετωπίζονται με διαδικασίες παραπάνω από γρήγορες.

“Θα πρέπει για τους θανάτους από κοροναϊό να υπάρχει μια τροποποίηση σε ό,τι αφορά στο 12ωρο που προβλέπεται να συμπληρωθεί υποχρεωτικά για την ταφή.

Η σορός θα πρέπει να σφραγίζεται και να παραλαμβάνεται άμεσα από το εκάστοτε γραφείο τελετών και η ταφή να γίνεται με συνοπτικές διαδικασίες για την προστασία όλων” τόνισε στο Cretalive ο κ Κώστας Μπουνάκης, ιδιοκτήτης γραφείων τελετών.

Και αν στο νεκροτομείο του ΠΑΓΝΗ τηρούνται οι προδιαγραφές ασφαλείας, στο νεκροτομείο του Βενιζελείου η κατάσταση είναι ιδιαιτέρως ανησυχητική, όπως υπογραμμίζουν.

Αναφέρουν ότι είναι ένας χώρος μόλις 10 τ.μ που παραπέμπει περισσότερο σε κοντέινερ και επομένως είναι αδύνατον να τηρηθούν οι αποστάσεις ασφαλείας.

πηγή: cretalive.gr

Διαβάστηκε 826 φορές