Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 01 Απριλίου 2020 11:00

Η πρόταση του Ευθυμίου Κάππου για την Επιβίωση των Περιφερειακών Τηλεοπτικών Σταθμών! Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

                                                                                              1/04/2020

 

 

Προς:

 Ιδιοκτήτες Περιφερειακών Τηλεοπτικών Σταθμών

 

Κοινοποίηση:

- Πρωθυπουργό

- Αρχηγούς Πολιτικών Κομμάτων

- Βουλευτές

- Περιφερειάρχες

- Δημάρχους

 

Συνάδελφοι,

 

Μετά και τη χθεσινή τροπολογία που ψηφίστηκε από τη Βουλή, με την οποία αναστέλλονται οι πληρωμές προς το Ελληνικό δημόσιο των ετήσιων τελών, για τις άδειες των Πανελλήνιας εμβέλειας καναλιών (ΑΝΤ1, MEGA, OPEN, STAR, SKAI, ALPHA κα) η οποία ανέρχεται το ποσό των περίπου 3.500.000 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο στον καθένα από τα προαναφερθέντα κανάλια για το τέλος του 2020, με έκπληξη διαπιστώθηκε ότι δεν λήφθηκε καμία μέριμνα για την επιβίωση των Περιφερειακών καναλιών. Προτείνω, λοιπόν, άμεσα να αποστείλουμε στους Βουλευτές και στους Υπουργούς που εκλέχθηκαν στις Περιφερειακές Ενότητες όπου εκπέμπουμε την κάτωθι πρόταση.

 

Οι Περιφερειακοί τηλεοπτικοί σταθμοί σαν διαφημιστική αγορά έχουν μόνο τις επιχειρήσεις που βρίσκονται κυρίως στην Περιφερειακή Ενότητα (Νομό) όπου έχουν την Έδρα τους . όσων αφορά τα προϊόντα Τήλε- πωλήσεων,  αυτή την εποχή τα μεν καταστήματα έχουν κλείσει όλα, με τη σχετική Υπουργική απόφαση, οι δε εταιρίες των Τήλε-πωλήσεων διακόπτουν τα συμφωνητικά μαζί μας η μια πίσω από την άλλη για ευνόητους λόγους.

 

Δεδομένου, λοιπόν,  ότι ο ψηφιακός πάροχος περιεχομένου (Digea) μέσω του οποίου από το 2014 οι Περιφερειακής εμβέλειας σταθμοί εκπέμπουμε το πρόγραμμα τους, έχει μετόχους τους ίδιους- μετόχους των Πανελληνίων καναλιών (δηλαδή είναι θυγατρική των ιδιοκτητών της Πανελλήνιας εμβέλειας καναλιών- για όσους από εσάς δεν το γνωρίζατε). Με την τροπολογία αυτή προφανώς, εξυπηρετούνται  αυτές τις δύσκολες εποχές, τα Πανελλήνιας Εμβέλειας κανάλια και έμμεσα η εταιρία digea, της οποίας είναι μέτοχοι.

 

Περαιτέρω, Ο ψηφιακός πάροχος Digea απαιτεί κάθε μήνα ένα τεράστιο ποσό από τους Περιφερειακούς Σταθμούς- ένα μικρό μέρος είναι και το ενοίκιο των συχνοτήτων που καταβάλλει προς το κράτος. Να τονιστεί πως πρόκειται για μια μονοπωλιακή επιλογή που είχαμε το 2014, καθώς τότε, πολύ καλά γνωρίζετε δεν είχε δοθεί κάποια εναλλακτική επιλογή, για να μπορέσομε να εκπέμπουμε το πρόγραμμα μας.

 

Βάσει του συμφωνητικού που έχουμε υπογράψει από το 2014 με αυτόν τον πάροχο, όποιος από εμάς (Περιφερειακός Τηλεοπτικός Σταθμός) δεν καταβάλλει το δυσβάστακτο και ειδικά αυτή την εποχή- ποσό χρημάτων- το οποίο, όπως προαναφέρθηκε, δεν εισπράττεται σε καμία περίπτωση από έσοδα της αγοράς, με κλειστά όλα τα καταστήματα, από εμάς έχει τις ανάλογες κυρώσεις, τις οποίες αναφέρουμε παρακάτω.

 

Από αυτή τη διαδικασία οι Περιφερειακοί Τηλεοπτικοί σταθμοί δεν έχουμε καμία προστασία.

 

Αντιθέτως, τα πανελλήνιας εμβέλειας κανάλια και μέτοχοι της Digea συνεχίζουν να εισπράττουν από τις μεγάλες διαφημιστικές εταιρίες, και επιπλέον έχουν λαμβάνειν πιθανά, από το ποσό των 11.000.000 ευρώ διαφημιστικής προβολής που πρόσφατα εγκρίθηκε λόγω του κορωνοϊού.

 

Επομένως, πρέπει άμεσα με πολιτική παρέμβαση να απαγορευτεί από την εταιρία της digea - Ψηφιακό Πάροχο να επιβάλλει σε οποιονδήποτε Περιφερειακό Σταθμό την μείωση της ποιότητας σήματος ή και  την ολοσχερή διακοπή του προγράμματος του. Να σημειώσουμε και να σας ενημερώσουμε εδώ ότι βάσει της σύμβασης που υπογράψαμε το 2014 όποιος σταθμός τηλεοπτικός κλείνει με αυτόν τον τρόπο επιβαρύνονται οι υπόλοιποι στο κόστος αυτό αναλογικά.

 

Προτείνουμε λοιπόν να μην γίνει καμία διακοπή Περιφερειακού σταθμού λειτουργούντος σήμερα έως και το τέλος του 2020 από τη συγκεκριμένη εταιρία παρόχου, με την αναστολή  πληρωμής των μηνιαίων υποχρεώσεων μέχρι το 2020, ανάλογα βέβαια και την εξέλιξη της πανδημίας ενώ για όσους Περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς μπορούν να πληρώσουν τους αντίστοιχους μήνες, να γίνεται έκπτωση 50%, όπως γίνεται με κρατική παρέμβαση και στους ενοικιαστές- ιδιοκτήτες των ακινήτων - ενοικιαστών επιχειρήσεων που έχουν κλείσει. Άλλωστε, να υπενθυμίσουμε, ότι στο τέλος του 2016 μας έκανε- σε καλύτερες κιόλας εποχές- έκπτωση 30% για διάστημα πάνω από 20 μήνες η Digea.

 

Οι Περιφερειακοί Σταθμοί όπως καλά γνωρίζετε, βρίσκονται πάντα στην Πρώτη γραμμή Ενημέρωσης, πόσο μάλλον αυτές τις δύσκολες εποχές που ο κόσμος τους έχει άμεση ανάγκη στις τοπικές κοινωνίες.

 

Με παρέμβαση των βουλευτών και των Υπουργών να βρεθεί λύση για την επιβίωση μας.

 

Με εκτίμηση,

 

Ευθύμιος Κάππος

 

Διευθύνων Σύμβουλος SUPER TV Πελοποννήσου/ Μέλος του ΔΣ Τηλεόρασης Ελληνικής Περιφέρειας

 

 

Διαβάστηκε 2326 φορές