Παρασκευή, 24 Απριλίου 2020 12:29

Τσιόδρας από κλινική Ταξιάρχαι: «Από τους 226 οι 37 είναι θετικοί στον κορονοϊό ανάμεσά τους και οι 3 νεκροί» Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Φανερά ενοχλημένος ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας έφτασε σήμερα στην κλινική Ταξιάρχαι η οποία όπως είπε αποτελεί εστία επιδημίας κορονοϊού. «Θα κάνουμε ό,τι πρέπει για να σταματήσει το κακό», είπε χαρακτηριστικά.

Δηλώσεις έκανε μετά την αιφνιδιαστική επίσκεψή του στην κλινική Ταξιάρχαι στο Περιστέρι, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Όπως είπε, από τους 226 ασθενείς και προσωπικό που ελέγχθηκαν οι 37 είναι θετικοί στον κορονοϊό. Πιο αναλυτικά μίλησε για 17 εργαζόμενους θετικούς στον κορονοϊό, 17 ασθενείς και τους τρεις ανθρώπους που έχασαν ήδη την ζωή τους.

 Είπε ακόμα ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα και είμαστε κοντά σε όλους για να σταματήσει το κακό.

Πιο αναλυτικά ο κ. Τσιόδρας είπε: «Όλοι οι θετικοί ασθενείς, έχουν μεταφερθεί η μεταφέρονται σε μονάδες υγείας της Αθήνας. Δεν υπάρχει πλέον εδώ κανένας θετικός. Όλοι οι υπόλοιποι τους οποίους τους είδα και τους χαιρέτησα, είναι καλά στην υγεία τους και θα παρακολουθούνται στενά για όλες τις επόμενες ημέρες που είναι η κρίσιμη περίοδος επώασης του ιού. Παρακολουθούνται για πυρετό και πήραν όλοι χημειοπροφύλαξη. Θα είναι σε καθημερινό έλεγχο κλινικό αλλά και εργαστηριακό ανά διήμερο να μην εμφανίσουν τον ιό. Δόθηκαν όλες οι οδηγίες και οι άνθρωποι αυτοί είναι πάρα πολλοί για να πάνε σε οποιοδήποτε άλλη νεφρολογική κλινική της Αθήνας για να κάνουν αιμοκάθαρση. Είναι μια ευπαθής ομάδα του πληθυσμού και θα κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο εδώ σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Υπάρχουν ειδικοί επιστήμονες που ελέγχουν την κατάσταση και υπάρχει και συνάδελφος από το Αττικό ο οποίος είναι ειδικός λοιμωξιολόγος για ό,τι χρειαστούν. Σε ότι αφορά, αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι βρέθηκαν θετικοί εδώ οι 17 έχουν φύγει όλοι, εκτός από τους 3 θανάτους, και υπάρχουν και 17 εργαζόμενοι που είναι θετικοί και ασυμπτωματικοί και είναι σε καραντίνα. Να φανταστείτε ότι ήταν 116 που ήταν στην κλινική νοσηλευόμενοι και 110 προσωπικό. Από σύνολο 226 ανθρώπων είναι οι 17 συν τους 3 που πέθαναν και 17 εργαζόμενοι. Άρα, είναι ένα σύνολο 37 ανθρώπων. Μια σημαντική επιδημία σε ένα χώρο που υπάρχει αυξημένος κίνδυνος σε ευπαθή ομάδα. Έχουν ληφθεί τα μέτρα, είμαστε κοντά τους, θα τους υποστηρίξουμε όπως μπορούμε για να σταματήσει το κακό».

Διαβάστηκε 612 φορές

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.