Παρασκευή, 24 Απριλίου 2020 12:34

Πρωτομαγιά… όπως Πάσχα – Σε επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Αυστηροί θα είναι οι έλεγχοι για την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων ενόψει της πρωτομαγιάς, που θεωρείται ως το τελευταίο κρασ τεστ στη μάχη για την αποτροπή της διασποράς του κοροναϊου πριν την σταδιακή άρση των μέτρων- που σε κάθε περίπτωση θα εξεταστεί στις 4 Μαΐου.

Φέτος, δε θα «πιάσουμε το Μάη», καθώς οι αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, και αναμένεται να εφαρμοστούν μέτρα αντίστοιχα με αυτά του Πάσχα, σε ηπιότερη μορφή

Στην μάχη αναμένεται να ριχθούν περίπου 3.000 αστυνομικοί για την αποτροπή συνωστισμού και άσκοπων μετακινήσεων, με περίπου 150 περιπολίες ανά τομέα της Αττικής.

Δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθούν και πάλι τα DRONES αλλά και ηχογραφημένα ηχητικά μηνύματα καθώς και συστάσεις από τα μεγάφωνα των περιπολικών.

Εντατικοί θα είναι για ακόμη μία φορά οι αστυνομικοί έλεγχοι σε Εθνικές Οδούς, Αττική Οδό, μεγάλους οδικούς άξονες όπως Μαραθώνος, Μαρκοπούλου, Πάρνηθος, Πεντέλης, Υμηττού, Βάρης-Κορωπίου, Αθηνών-Σουνίου, Μεσογείων, Ποσειδώνος κ.ά..

Σε αστυνομικό κλοιό θα βρεθούν και μεγάλοι ορεινοί όγκοι της Αττικής όπως  Πάρνηθα, Πεντέλη, Υμηττός.

Ενδέχεται να υπάρξει και πάλι αποτροπή άσκοπων μετακινήσεων από περιοχή σε περιοχή, ενώ δεν αποκλείεται να αποφασιστεί απαγόρευση κυκλοφορίας για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα όπως είδαμε το Πάσχα και ενεργοποίηση του διπλασιασμού του προστίμου στα 300 ευρώ στις περιπτώσεις αναίτιας μετακίνησης σε άλλη περιφερειακή ενότητα από αυτή της διαμονής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσε ότι : «Η μετάβαση στην κανονικότητα θα πραγματοποιηθεί σε διαδοχικές φάσεις και με αποστάσεις 14 ή και παραπάνω ημερών. Θα προχωρούμε βδομάδα με βδομάδα με ενδιάμεσο διάστημα αξιολόγησης. Πιθανόν σε κάποιες περιπτώσεις να χρειαστεί να πατάμε φρένο και να επανερχόμαστε σε προηγούμενα μέτρα».

Πηγή: in.gr

Διαβάστηκε 672 φορές

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.