Τετάρτη, 06 Μαΐου 2020 08:32

Αυστηρές συστάσεις και προειδοποιήσεις Χαρδαλιά κατά αυτοσχέδιων πάρτι έξω από καφέ μπαρ Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ισχυρή σύσταση συμμόρφωσης, για αποφυγή του συγχρωτισμού, με αφορμή αυτοσχέδιες συγκεντρώσεις που παρατηρήθηκαν έξω από καφέ μπαρ διάφορες περιοχές της χώρας κατά το πρώτο διήμερο της σταδιακής άρσης των μέτρων απηύθυνε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ επιφυλάχθηκε και για περισσότερα μέτρα.

Οι συστάσεις για αποφυγή του συγχρωτισμού βασίζονται σε πραγματικά και επιδημιολογικά δεδομένα με πραγματικούς κινδύνους εξάπλωσης του ιού και της νόσου, είπε ο υφυπουργός σημειώνοντας πως «είναι κρίμα, πάλι, κάποιοι λίγοι να παίζουν με την προσπάθεια των πολλών».

«Η εικόνα καφέ μπαρ στις 11 το βράδυ σε διάφορες πόλεις και ειδικά στην περιφέρεια, να παίζουν μουσική στη διαπασών και να προμηθεύουν δήθεν take away ποτά, με τους πελάτες – πολίτες στοιβαγμένους όρθιους ανά δεκάδες, μέσα και έξω, χωρίς να τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις και τα μέτρα προφύλαξης και χωρίς να αισθάνονται ότι συμβαίνει το παραμικρό, αν και σε μικρή κλίμακα προσβάλλει βάναυσα όλους μας», είπε αναφερόμενος σε εικόνες που έκαναν το γύρο του διαδικτύου από Βόλο, Τρίκαλα και αλλού.

Ξεκαθάρισε ότι το take away αφορά στον καφέ και επιβάλλει ό,τι λέει η άδειά τους. Δηλαδή να το παραγγείλουν, να το παραλάβουν και να φύγουν από τον χώρο.

«Take away σε ποτά, από τα καφέ ή τα καφέ -μπάρ δεν επιτρέπεται, όπως επίσης δεν επιτρέπεται και στα καταστήματα αυτά να παίζουν μουσική στη διαπασών. ‘Ατυπα πάρτι και συγχρωτισμός έξω από καφέ – μπάρ με το πρόσχημα της take away διάθεσης ποτών, απλά απαγορεύεται», σημείωσε παραπέμποντας στους ελεγκτικούς μηχανισμούς που ενεργοποιούνται και στην επιβολή προστίμων για τους παραβάτες, πολίτες και επιχειρήσεις.

Διαβάστηκε 598 φορές

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.