Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020 10:28

1η Ιουνίου “χτυπά το κουδούνι” σε δημοτικά, νηπιαγωγεία, βρεφονηπιακούς Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τις λεπτομέρειες σε σχέση με την επαναλειτουργία τη Δευτέρα 1η Ιουνίου, των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων, καθώς και των παιδικών και βρεφικών σταθμών, η οποία ανακοινώθηκε χθες, παρουσιάζουν το μεσημέρι στις 13:00 κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Επαναλειτουργούν επίσης τα Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, καθώς και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Παιδιών με Αναπηρίες.

Ήδη οι προετοιμασίες για την διαμόρφωση των αιθουσών έχουν αρχίσει σε αρκετά Δημοτικά σχολεία.

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα εφαρμοστούν αναμένεται να είναι παρόμοια με εκείνα των άλλων βαθμίδων. Τα τμήματα θα “σπάσουν” ώστε να είναι ολιγομελή, και τα μαθήματα θα γίνουν εκ περιτροπής.

Γονείς και εκπαιδευτικοί εκφράζουν προβληματισμούς και επιφυλάξεις για την εφαρμογή και τήρησή τους.
Μεγάλο μέρος του προσωπικού που εργάζεται στον τομέα της καθαριότητας έχει μεταφερθεί από την πρωτοβάθμια στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση για να καλύψει τις ανάγκες των γυμνασίων λυκείων καθώς σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ θα πρέπει να καθαρίζονται δύο φορές την ημέρα Στο δημοτικό και το νηπιαγωγείο – όπου τα παιδιά είναι μικρότερης ηλικίας και είναι δύσκολο να κρατήσουν τις αποστάσεις και να τηρήσουν τα μέτρα- ίσως οι ανάγκες για καθαρισμό να είναι περισσότερο αυξημένες.

Παράλληλα, αναμένεται να διευκρινιστεί αν θα λειτουργήσει το ολοήμερο και πως θα λειτουργήσει. Υπενθυμίζεται ότι το βασικό πρόγραμμα των Δημοτικών σχολείων ολοκληρώνεται στη 1:15, και κατόπιν το ολοήμερο λειτουργεί έως τις 16:00.

Επίσης θα ανακοινωθεί τι θα συμβεί με τις άδειες ειδικού σκοπού, εν μένει να διευθετηθεί το θέμα των συμβάσεων των αναπληρωτών που λήγουν στις 20/6, δεδομένου ότι το σχολικό έτος θα παραταθεί έως τις 30/6.

Να σημειωθεί πως αρκετοί γονείς θεωρούν ότι με την εκ περιτροπής διδασκαλία, όπου εφαρμοστεί ο καθαρός χρόνος μαθήματος δεν θα είναι πάνω από 10 μέρες, “μικρό διάστημα” όπως λένε, δηλώνοντας αναποφάσιστοι ως προς το αν θα στείλουν τελικά τα παιδιά τους στο σχολείο.

Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ) έχουν καλέσει σε κινητοποίηση τους εκπαιδευτικούς την Τρίτη 26 Μαΐου, στις 19:00 στα Προπύλαια, ζητώντας -μεταξύ άλλων- να αποσυρθεί το αντι-εκπαιδευτικό, όπως το χαρακτηρίζουν, πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία, να καταργηθεί η τροπολογία για τη ζωντανή μετάδοση των μαθημάτων.

Τη Δευτέρα ανοίγουν και τα πανεπιστήμια

Τις πύλες τους θα ανοίξουν τα ΑΕΙ ξανά τη Δευτέρα 25 Μαΐου, προκειμένου να πραγματοποιούνται δια ζώσης εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις και να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα το εξάμηνο.

Διαβάστηκε 771 φορές