Τρίτη, 26 Μαΐου 2020 09:13

Καιρός: Κρύο, βροχές, θυελλώδεις άνεμοι και κεραυνοί μέχρι και το πρωί της Τετάρτης Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Και… καλό φθινόπωρο! Ο καιρός δείχνει τα δόντια του με κρύο, βροχές και θυελλώδεις ανέμους σε όλη την χώρα. Η εβδομάδα θα κυλήσει έτσι με κορύφωση των φαινομένων έως αύριο το πρω

Ο καιρός θα είναι βροχερός έως την Παρασκευή αλλά τα έντονα φαινόμενα θα διαρκέσουν έως και την Τετάρτη με καταιγίδες, σε όλη την χώρα θυελλώδεις ανέμους και πολλούς κεραυνούς.

Σύμφωνα με το meteo.gr ισχυρά φαινόμενα αναμένονται κατά το υπόλοιπο της Τρίτης 26/05 και έως το πρωί της Τετάρτης 27/05.

Βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο μεγαλύτερο μέρος των κεντρικών και βορείων ηπειρωτικών της χώρας καθώς και στην Ανατολική Πελοπόννησο, στην Κρήτη και στο Ανατολικό και Βόρειο Αιγαίο. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι πολύ ισχυρά και θα συνοδεύονται από ενισχυμένους ριπαίους ανέμους.

Αυξημένη πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα στην Ήπειρο, στην Κεντρική Μακεδονία και στη Θράκη και από τις βραδινές ώρες κατά κύριο λόγο στο Ανατολικό Αιγαίο.

Δείτε το χάρτη των κεραυνών έως το μεσημέρι της Τρίτης

Κι άλλη πτώση της θερμοκρασίας

Παράλληλα, μικρή περαιτέρω πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία, η οποία δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 22-24 βαθμούς στα πεδινά και στις νησιωτικές περιοχές και τους 14-16 βαθμούς σε περιοχές μεγαλύτερου υψομέτρου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες έως δυτικές διευθύνσεις και θα φτάνουν τα 7-8 μποφόρ στο Ιόνιο και τα 6 μποφόρ στο Αιγαίο.

Τα φαινόμενα και οι χαμηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν κατά το υπόλοιπο της εβδομάδας.

πηγή: Meteo.gr

Διαβάστηκε 727 φορές

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.