Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2020 07:35

Επίθεση με βιτριόλι: Η Ιωάννα καταθέτει παράσταση πολιτικής αγωγής κατά της 35χρονης Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σε παράσταση πολιτικής αγωγής πιθανόν σήμερα ώστε να ενημερωθεί και επισήμως για τα δεδομένα της δικογραφίας  και (πιθανόν)  προσφυγή στα αστικά δικαστήρια σε δεύτερο χρόνο ώστε να πετύχει αποζημίωση για να αντεπεξέλθει στα ιλιγγιώδη έξοδα τουλάχιστον 30 επεμβάσεων που πρέπει να κάνει, καταφεύγει η 34 Ιωάννα, η γυναίκα που υπέστη την φρικιαστική  επίθεση με βιτριόλι.

Ο συνήγορος της Απόστολος Λύτρας αναμένεται σήμερα να καταθέσει στον ανακριτή δήλωση υποστήριξης της κατηγορίας ώστε να ενημερωθεί για το σύνολο της δικογραφίας.

Αποκαλύψεις

Τα νέα στοιχεία άλλωστε της δικογραφίας , που έρχονται στο φως συνθέτουν ένα σκηνικό εμμονής, ζηλοφθονίας και αρρωστημένης επιμονής για έναν άντρα, τα οποία αποτυπώνονται τόσο στο κινητό της τηλέφωνο όσο και σε καταγραφές της αστυνομίας. Η 35χρονη γυναίκα , που χθες επέλεξε να μην πει κουβέντα στον ανακριτή, κρατείται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στις φυλακές, απομονωμένη από τις υπόλοιπες κρατούμενες.

Η 35χρονη θα προαυλίζεται επίσης μόνη της, καθώς, λόγω της μεγάλης έκτασης που έχει πάρει η υπόθεση, υπάρχει φόβος πως συγκρατούμενές της ενδεχομένως να κινηθούν εναντίον της.

Η χαρτορίχτρα;

Η αποκάλυψη των σημειώσεων πάντως της 35χρονης δείχνουν – όπως εκτιμούν αναλυτές της ΕΛΑΣ- ότι ουσιαστικά, πιθανόν, κατέγραφε αναφορές από χαρτορίχτες και καφετζούδες  στις οποίες κατέφευγε για να κινηθεί αναλόγως για τη "σχέση" - που στο μυαλό της προφανώς είχε- με τον 40χρονο άνδρα.  Σε αυτές τις σημειώσεις η εμμονή της με τον 40χρονο είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Όπως επίσης και οι μαύρες σκέψεις, όχι μόνο για μια ξανθιά, αλλά και για μια δεύτερη γυναίκα, μελαχρινή, από την δουλειά της, που φαίνεται ότι είχε μπει στο στόχαστρό της.

"Μου έχει καρφωθεί ότι έχει άλλη, μια ξανθιά φίλη μου. Θα μάθω ότι θα χωρίσει. Πρέπει να προσέξω και μια μελαχρινή από τη δουλειά μου" γράφει χαρακτηριστικά.

Οι σημειώσεις αρχίζουν με τη λέξη "άνοιγμα". Το άνοιγμα των χαρτιών, λένε όσοι ξέρουν από χαρτομαντεία, και συνεχίζουν με φράσεις μελλοντικού χρόνου, για τα όσα η 35χρονη φαίνεται να πίστευε ότι θα έρθουν στη ζωή της.

"Επικοινωνία θα φέρει μια είδηση. Υπάρχει μια καλυτέρευση στα πράγματά σου σχετικά με αυτόν. Βγαίνει ένας πρώην που μάλλον τα έχει με άλλη. Τσακωμός με μια καστανή ή μελαχρινή. Αγχώνεται για χρήματα. Θα τσακωθώ με μια γυναίκα μελαχρινή" αναφέρει αλλού.

Σε άλλο σημείο των χειρόγραφων, αναφέρεται η φράση "δικό του". Το κομμάτι που αφορά τις προβλέψεις για τον 40χρονο άνδρα, που της είχε γίνει εμμονή και μονοπωλούσε τη ζωή της.

"Δικό του. Νιώθει πράγματα συναισθηματικά για μένα. Πάλι κρεβάτι με αυτόν".

"Φίδι"

Κάθε γυναίκα που ήταν – ή πίστευε εκείνη πως ήταν - στη ζωή του, ανεξάρτητα αν είχε ερωτική σχέση μαζί της ή όχι, ήταν ένας κίνδυνος.

Με τις λέξεις, "φίδι" και "θάνατος" αναφέρεται και σε μια άλλη γυναίκα, γράφοντας ότι είναι κάτω των 30 χρόνων, χωρίς ωστόσο να δίνει περισσότερες πληροφορίες.

"Δουλειά να προσέξω – φίδι. Ή θάνατο να προσέξω με μια

"Θα με απασχολήσουν τα συναισθηματικά μου, λίγο τα επαγγελματικά μου και κάποια ερωτήματα για τον… (όνομα 40χρονου συντρόφου της). Μου έχει καρφωθεί ότι έχει άλλη, μια ξανθιά φίλη μου".

Έχει να τη δει 8 μήνες

Το τελειωτικό χτύπημα όμως για τη ροή αυτού του εγκλήματος έρχεται από τον συνήγορο του 40χρονου άντρα, του προσώπου δηλαδή που στο μυαλό της 35χρονης ήταν το μήλον της έριδος (και) για  άλλες γυναίκες. Ο Δημήτρης Γκαβέρας, μιλώντας στο Mega είπε για τον πελάτη του: "Δεν είχε καταλάβει, δεν μπορούσε να το φανταστεί ότι θα μπορούσε να προκαλέσει ένα τέτοιο γεγονός. Ο ίδιος δεν θεωρούσε ότι έχει σχέση με κάποια από τις δύο κοπέλες. Ο πελάτης μου δεν είχε συναντήσει την κατηγορούμενη το τελευταίο περίπου 8μηνο. Είχε μία περιστασιακή σχέση, δεν υπήρχε δεσμός".

"Η ζωή του έχει βρεθεί στο φως της δημοσιότητας, τα στοιχεία του, η οικογένειά του έχουν επηρεαστεί και δηλώνει σοκαρισμένος", προσέθεσε ο δικηγόρος.

"Υπάρχουν πολλά θέματα που μας έχουν προβληματίσει. Ο 40χρονος δηλώνει σοκαρισμένος Έχει κάνει κατάθεση, η οποία μεταφέρθηκε ως δήλωσή του. Βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση. Υπάρχουν πολλά δημοσιεύματα, έχουν κυκλοφορήσει φωτογραφίες του ίδιου και της οικογένειάς του. Εκείνος θεωρεί ότι δεν έχει άμεση εμπλοκή με την υπόθεση", δήλωσε ακόμη.

"Θα κινηθούμε νομικά. Έχει θιχτεί η υπόληψή του. Ο ίδιος θεωρεί έχει υποστεί ηθική βλάβη, αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, είναι εγκλεισμένος στο σπίτι του. Δεν είναι σε θέση να μιλήσει με κανέναν", κατέληξε.

Την παρακολουθούσε με GPS;

Πάντως λίγες ώρες μετά την προφυλάκιση της 35χρονης που μέσα από τη δικογραφία αποκαλύπτεται από τις αναλύσεις στο iPhone της πως παρακολουθούσε το θύμα μέσω της τεχνολογίας.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν στίγματα και από το σπίτι και από τον χώρο εργασίας της 34χρονης ενώ όπως φαίνεται είχε τοποθετήσει GPS tracker στο αυτοκίνητο της για να έχει σε πραγματικό χρόνο όλες τις κινήσεις της Ιωάννας, πού έμενε, πού διασκέδαζε και τι διαδρομές έκανε. Όπως ανακάλυψαν οι διωκτικές Αρχές, στο κινητό της είχε εφαρμογή παρακολούθησης δορυφορικού γεωεντοπισμού. Με αυτήν πιθανότατα παρακολουθούσε τις κινήσεις της άτυχης γυναίκας προκειμένου να ξέρει ανά πάσα στιγμή που βρίσκεται. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κινητό της 35χρονης βρέθηκε φωτογραφία από την είσοδο της πολυκατοικίας όπου διαμένει η 34χρονη Ιωάννα με ημερομηνία από τον Ιούνιο του 2019. Επίσης, όπως αναφέρουν πληροφορίες, υπάρχει και φωτογραφία από την διαδικτυακή αναζήτηση για κατάστημα στο Περιστέρι που πουλάει περούκες. 

Φωτογραφίες της Ιωάννας

Επίσης, δείγμα της εμμονής που είχε, στο κινητό της 35χρονης βρέθηκαν, αποθηκευμένες φωτογραφίες της Ιωάννας από τα προφίλ της 34χρονης κοπέλας στο facebook και το instagram.

Προφανώς, εκτιμούν οι αναλυτές, τη ζήλευε σε τέτοιο βαθμό που ήθελε να της μοιάσει και να γίνει "εκείνη" κοπιάροντας από την εμφάνιση μέχρι τη ζωή της. Παράλληλα, βρέθηκαν αποθηκευμένα σε screenshot η πινακίδα από το ταξί διαφυγής και το τηλέφωνο της οδηγού από το ταξί το οποίο είχε κρατήσει σε περίπτωση που χρειαζόταν να επικοινωνήσει μαζί της. Ωστόσο, δεν χρειάστηκε, γιατί η οδηγός ήταν στην ώρα της.

Τα συγκεκριμένα screenshots έχουν ώρα περίπου 10 το πρωί, λίγο δηλαδή πριν την άφιξή της στο Παγκράτι την πρώτη μέρα που δεν κατάφερε να επιτεθεί.

Διαβάστηκε 913 φορές

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.