Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020 09:33

Πανελλήνιες 2020: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Άνοιξε, λίγο μετά τις 11:30 η ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας, στην οποία οι υποψήφιοι μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους (http://results.it.minedu.gov.gr), ενώ παράλληλα έχουν αναρτηθεί οι βαθμολογίες στα λύκεια της χώρας.

Έτσι, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να δει τα αποτελέσματά του είτε επισκεπτόμενος το λύκειό του, είτε χρησιμοποιώντας τον οκταψήφιο κωδικό του και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Επιπλέον, οι καταστάσεις με τα αποτελέσματα έχουν αναρτηθεί στα σχολεία της χώρας, χωρίς ωστόσο να αναγράφονται τα ονομαστικά στοιχεία κάθε υποψηφίου, αλλά μόνο ο κωδικός και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα.

Έτσι, από σήμερα, οι περίπου 100.000 φετινοί υποψήφιοι για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και τις 77.970 θέσεις των ΑΕΙ, θα μπορούν να υπολογίσουν τα μόρια που συγκέντρωσαν, προκειμένου να κάνουν τις τελικές επιλογές τους για το Μηχανογραφικό, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Παράλληλα, τα στατιστικά στοιχεία των φετινών βαθμολογικών επιδόσεων των υποψηφίων θα δώσει μία πρώτη εικόνα για το πώς θα κυμανθούν οι φετινές βάσεις εισαγωγής των τμημάτων και των σχολών της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η ώρα των μηχανογραφικών

Οι μαθητές που εξετάστηκαν στις πανελλήνιες 2020 έχουν χρόνο από αύριο μέχρι την Παρασκευή, 17 Ιουλίου για να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο, επιλέγοντας «Οριστικοποίηση», στην ηλεκτρονική διεύθυνση exams.it.minedu.gov.gr.

Διαβάστηκε 3116 φορές

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.