Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2020 09:35

Ανησυχία για αύξηση κρουσμάτων – Mόνο τον Ιούλιο 66 παιδιά βρέθηκαν θετικά στον ιό (video) Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ανησυχία προκαλούν τα νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, με τα στοιχεία και τους δείκτες να μην επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό. Προβληματισμό προκαλεί η αύξηση των κρουσμάτων σε παιδιά. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, μόνο τον Ιούλιο 66 παιδιά βρέθηκαν θετικά στον ιό. Οι ειδικοί συστήνουν τη χρήση μάσκας, όπου αυτή είναι υποχρεωτική, και στα παιδιά από 2 ετών και πάνω.

Την ανησυχία της από την αύξηση των κρουσμάτων σε μεγάλα αστικά κέντρα, εξέφρασε μιλώντας στην ΕΡΤ η Αθηνά Λινού, καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, και επέμεινε στη χρήση της μάσκας σε όλους τους δημόσιους χώρους, εξωτερικούς και εσωτερικούς. Επίσης όπως είπε θα πρέπει να παρθούν και επιπλέον μέτρα, όπως η εξ αποστάσεως εργασία και ο καθορισμός μικρών ομάδων με τους οποίους ερχόμαστε σε επαφή ώστε να ελεγξουμε τη μετάδοση του ιού και να μπορεί να γίνει εύκολα η ιχνηλάτησή του.

Η κα Λινού σημείωσε ότι είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό το γεγονός ότι εμφανίζεται σε νέους ανθρώπους, γι’ αυτό -όπως τόνισε- «πρέπει να καλλιεργήσουμε τη σύνεση, τη σύμπνοια και τη συνεργασία. Κυρίως να δούμε πως θα καταπολεμήσουμε την καινούργια εμφάνιση του ήδη παλιού εχθρού», ενώ επεσήμανε ότι «όλες οι χώρες σχοινοβατούν ανάμεσα στην προστασία της υγείας και στην προστασία της οικονομίας».

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων, η κα Λινού τόνισε την ανάγκη να αραιώσουν τα παιδιά στις αίθουσες διδασκαλίας. Εξήγησε ότι η εξ αποστάσεως διδασκαλία δεν είναι για όλα τα παιδιά, γι’ αυτό και ζήτησε να εφοδιαστούν με υπολογιστές, επαναλαμβάνοντας παράλληλα την ανάγκη εφαρμογής ατομικών μεέρων.

Εν τω μεταξύ, οι μάσκες είναι πλέον υποχρεωτικές για εργαζόμενους και για το κοινό στους περισσότερους κλειστούς χώρους, όπως καταστήματα, ανελκυστήρες και υπηρεσίες του δημοσίου, όπου υπάρχει επαφή με το κοινό.

Χθες, πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου, οι ελεγκτές σάρωσαν καταστήματα, ΔΕΚΟ, ιατρεία, καφέ και εστιατόρια, αλλά περιορίστηκαν σε συστάσεις. Επίσης, ξεκίνησαν και οι εντατικοί έλεγχοι στα κέντρα διασκέδασης της Μυκόνου, ώστε να διαπιστωθεί κατά το πόσο τηρούνται τα προβλεπόμενα μέτρα, μετά τις εικόνες συνωστισμού.

Πηγή: ΕΡΤ

Διαβάστηκε 683 φορές